Roaming tarifacsökkentő kütyü és alkalmazás

Jóárasított Roaming

Gyakran előfordul, hogy munkánk, nyaralási szándékunk az országhatáron túlra visz minket, ekkor, ha nem figyelünk eléggé, mobil adatforgalmunk és beszélgetéseink díja akár a több százszorosára! is növekedhet, amely igen komoly anyagi megterhelést jelenthet. Általában elég nehézkes egy adott országban új előfizetést kötni, rövidebb idő esetén valamely kártyás rendszerhez becsekkolni. Rendszeresen felléphetnek kompatibilitási problémák is. Posztunkban azt járjuk körbe, hogyan kerülhetjük ki legálisan az előzőekben említett problémákat.

Az Európai Unió szabályozása és az előre megvehető adatcsomagok révén kismértékben csökkentek a díjak, de még mindig irreálisak. Egyes szolgáltatók figyelmeztető üzeneteket küldenek bizonyos díjösszeg átlépése után, az Unióban ez 50 EURÓ-tól kötelező. 1 év múlva az uniós szabályozás lezártával, már kiválaszthatjuk, melyik szolgáltató számlázza le a roaming díjakat. Egyes esetekben olyan csomagokat is vehetünk, amelynél beállíthatunk választott limiteket, nehogy a gatyánkat is mobil adatforgalomra, beszélgetésre költsük. Néhány szolgáltatónál előre is megvehetjük az adatcsomagokat a másik országba, eddig ez csak akkor volt lehetséges, ha a választott szolgáltatónk abban az országban is jelen volt. Néhány adatforgalom-figyelő app-nál is beállíthatjuk, mekkora limit elérésekor szakítsa meg az adatforgalmat, mikor riasszanak bennünket pl.: 3GWatchdog. A fent említett lehetőségeknél vannak jóval hatékonyabbak is. 

Goodspeed - 10 SIMkártyás mobile hotspot

A Goodspeed Mobile egy különleges vezeték nélküli bázisállomást, hordozható kütyüt alkotott, mely nem tévedés egyszerre 10 eltérő ország/szolgáltató SIM kártyáját is képes kezelni. Egy nagyon szép formatervezett kisméretű mobiltelefonhoz hasonló kivitelezésű kütyübe tehetjük a maximum 10 db. SIM kártyát. A készülék egyszerre akár 5 egyéb más eszközzel is tud kapcsolatot tartani. Használhatjuk már az Egyesült Királyságban, Német-, Franciaországban, Svájcban, Olasz-, Lengyelországban, Szlovákiában, Belgiumban, Svéd-, és Finnországban és Dániában is. Év végére egész Európára szeretnék kiterjeszteni a szolgáltatást.goodspeed.jpg

Mobiltelefon kinézet - letisztult dizájn - forradalmi megoldások - lényeg a gépházban :)

A kis kütyü könnyen összekapcsolható mobil készülékeinkkel, a procedúra után pár tappal egyből az adott országhoz való SIM kártyát használhatjuk, rengeteg pénz megspórolható vele. Néhány paraméter: 5 WIFI-s eszközzel tud kapcsolatot tartani, WPA/WPA2, nagysebességű net biztosítása 21.1 Mbps le-, 5,76Mbps feltöltési sebesség, 2550 mAh-s erős akksi, 10 SIM kártya slot, üzemidő használattól függően 4-8 óra, 1 Inch LCD, 123 x 63 13 mm, 127 gr. Teljes specifikáció itt.

10 SIM kártyás kütyü világutazóknakaz és multinacionális üzletembereknek

Tango Telecom - Local breakout app

Az alkalmazás ’hazai’ (az adott ország helyi) tarifákat kínál minden zónában (általa támogatott minden országban). Külföldi tartózkodásunk alatt a telefont leválaszthatjuk az otthoni szolgáltatóról, ekkor kerül képbe a Local Breakout alkalmazás, mely segítségével megrendelhetjük a különböző adatcsomagokat, még a határátlépés előtt. Így minden országban kereshetünk kedvező adatcsomagot, tetemes kidobott pénzt megspórolva.tango telecom.jpg

Jóárasított Roaming a világ egyre több pontján

Az alkalmazás lényege; tegyük fel, 4 országba megyünk mindegyikbe megvettük a választható legoptimálisabb adatcsomagokat, természetesen a csomagokat mobiltelefonon keresztül megvásárolhatjuk. Azt is megtervezhetjük hol, mennyit szeretnénk költeni, ennek megfelelően egy riasztási rendszert is beállíthatunk. Az utazás során az app működése teljesen automatikus a felhasználónak nem kell vele bajlódnia, a határok átlépésekor automatikusan átáll az adott ország hálózatára és az oda illő megvásárolt csomag tarifájával számolja a mobilnetet és a beszélgetés, SMS stb. díját. Az automatikus folyamat és a helyettünk mindent (hozzáférési pontok, határátlépés, MB és beállított keretösszeg limit stb.) fejben tartó alkalmazás révén pénztárcánk és mi is jobban járunk, pénzt spórolunk meg és nem kell egyből a helyi mobilszolgáltató üzletét keresni. Már folynak fejlesztések avval kapcsolatban, hogy az app teljes képet nyújtson roaming adatforgalmunkról az utolsó bájtig.

Ígéretes alkalmazás, mellyel vagyonokat spórolhatunk, 3.30-tól app bemutató

Bridge Alliance - olcsó roaming Európán kívül 

Európán kívül eléggé stagnálóak a roaming árak, sőt több helyen enyhén emelkedő tendenciát mutatnak. A Bridge Alliance (szolgáltatók és országok közötti gazdasági szövetség) keretein belül napi 20 dollárért korlátlanul használhatjuk az adott ország mobil hálózatát. Tény még kevés, 12 szolgáltató jelentkezett be, de számuk fokozatosan bővül. A jelenlegi horribilis keleti tarifák mellett a napi 20 dolláros, forgalmi limit nélküli használat kifejezetten jó ajánlat. Országok ahol igénybe vehetjük a Bridge Alliance kedvezményeit: India, Thaiföld, Hong Kong, Fülöp-szigetek, Malajzia, Vietnám, Ausztrália, Szingapúr, Makau, Dél-Korea, Taiwan, Indonézia. Komolyabb keleti, távol keleti üzleti utak elengedhetetlen eszköze lehet.További információk a honlaponalliance.png

Országok, ahol olcsóbban mobilozhatunk a Bridge Allience-nek köszönhetően

A jövőben a piaci verseny fokozódásával és a technológia fejlődésével eddig soha nem látott adatforgalom veheti kezdetét, mely révén minden telefon és egyéb mobil eszköz igazi élmény-, médiaközponttá válhat és ami a legfontosabb, hogy ez mindenki számára elérhető lehet. Azért hogy a szolgáltatók megtartsák ügyfeleiket, a magas árakat előbb utóbb mérsékelniük kell. A jövő az átlátható és olcsó tarifáké, korlátlan adatforgalom mellett.

A poszt alapjául szolgáló BBC Click adás angol nyelvű videója:

9:30-tól láthatjátok a Roaming-gal kapcsolatos részt

Az adatforgalmon megtakarított pénzből vegyünk szuveníreket és igyunk néhány koktélt!:)

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!

Címkék: kütyü Roaming Hirek