A Samsung éjszakája - Galaxy S4 bemutató

Március 14.-én a Time Square-t elfoglalta a Samsung, helyi idő szerint este hét óra után nem sokkal kezdték a showt, mely az Unpacked 2013 nevet kapta.  A bejelentést élőben közvetítettek, hogy senki se maradjon le a nagy eseményről. A világ vezető telefonos híroldalai, mind csak erre az eseményre figyeltek. Talán csak az Apple termékei körül láthattunk eddig ekkora felhajtást. De vajon megérte? Kiderül az is.

1.jpg

A kezdésre több mint 200 ezren nézték az élő közvetítést, amit HD felbontásban lehetett nézni a Youtube-n. Míg várakoztunk a kezdésre, a színpadot mutatták, és közben lágy zenét játszottak nekünk. Halkan jegyzem meg, hogy nagyon álmosító volt. Kezdéskor lejátszották nekünk az Unpacked videó végét, és Jeremy ott állt a színpadon, kezében a dobozzal. Mellette Will Chase a házigazda állt. A köszöntés után felkonferálta JK Shint a Samsung mobil- és IT- iparágának vezetőjét.

2.jpg

JK Shin először elmondta, hogy mennyire figyelnek, arra, hogy mit is akarnak a felhasználók, és ez juttatta el őket oda, ahol jelenleg vannak. Olyan készüléket akartak, amivel az élet kalandját megélhetjük. Ekkor kaptunk egy videót a Galaxy S4 készülékről, ahol a szlogen idén life companion (élettárs), és Jeremy a dobozban hozta be a készüléket JK Shinnek. A dobozból két készüléket vesz ki, hisz két színben lesz megvásárolható, White Frost, és Misty Black, a színek fantázia nevei.

samsung_2.png

Április végén kezdik bevezetni, világszerte a 4G LTE képes telefont. Mikor ezeket elmondta, megköszönte a figyelmet, és egy videót mutattak nekünk, ahol meg mutatták, hogy mivel lesz számunkra jobb az élet a Galaxy S4 készülékkel.

A készülék 5 hüvelykes HD Amoled kijelzős, ezt már Ryan Bidan (marketingigazgató) mondta el. Vékonyabb, mint az elődje. Átdolgozottabb kezelőfelületet kapott, sok időt töltöttek vele. Adatkommunikáció területén 100 Mbps sebességgel képes letölteni a készülék, 50 Mbps feltöltés, Bluetooth 4.0, WiFi (802.11a/b/g/n/ac), MHL 2.0 csatlakozója is van, és távirányító funkcióval rendelkező infraport is van. A kamera 13 megapixeles, az előlapi 2 megapixeles. A háttértár 16/32/64 GB lehet mindegyik változat bővíthető microSD kártyával, és 2 GB ramot kapott. A szenzorokat megtoldották infraszenzorral, továbbá hőmérséklet és páratartalom-érzékelővel.

4.jpg

Mikor megkaptuk ezeket az információkat a készülékről, egy showt kaptunk, hisz a Broadwayen vagyunk. Persze az egészet kihegyezték, hogy ha az embernek van Galaxy S4 készüléke van jobb képeket csinál, és mivel van Duál kamera, így a videózó személy is rajta lehet a videón. Persze ez működik a fotókkal is. A fotókhoz még hangot is képes felvenni a készülék, hogy mikor megnézzük a képet, akkor halljuk a felvett hangot. Ezt a még élőbb emlékekért csinálták meg. Drama Shot funkcióval több mint 100 képet csinál 4 másodperc alatt és ezekből egy összeállítást láthatunk. Eraser funkcióval, ki tudjuk törölni a képről a nem kívánt objektumokat. A készülék érzékeli azt is, ha csupán felette van az ujjunk az AirWiew-val csak úgy, mint az S Pen esetében.

8.jpg

Ezután jött az S Translation, Ehhez több színteret, is kaptunk, hogy megmutassák, hogy milyen nyelveken beszél a program. 9 nyelvet beszél jelenleg, az írott szöveget is képes lefordítani fotókról is. Az Adapt display, automatikusan a tartalomhoz, külső hatások alapján igazítja a kijelző fényerejét és szaturációjat. Story album,  képes a képeinket albumba rendezni, dátum, helyszín alapján, és ezekből képeslap is készíthető a blurb szolgáltatáson keresztül, mely jelenleg 70 országban elérhető. HomeSync-re képes szinkronizálni a készülék,ezt az MWC-n mutatták be, egy olyan felhő szolgáltatásról van szó, amely 1 TB háttértárat biztosít maximum 8 felhasználónak, így otthon nézhetik a képeinket, míg mi utazunk. 

10.jpg

Áttértünk az S Voice Drive-ra, mellyel a már megismert S Voice szolgáltatást vitték tovább kifejezetten autós használatra. A Smart Switch szolgáltatást is megmutatták, amivel könnyedén áttudunk költözni a Galaxy S4-re bármilyen rendszert futtató készülékről. A készülék kesztyűben is vezérelhető, amit egy hölgytől tudtunk meg, aki a Samsung Hubot is bemutatta, mely rengeteg tartalommal bővült melyeket, ki tudunk használni.

Ez a készülék az első, amely megkapja a Samsung Knox szolgáltatást, ami lehetővé teszi, hogy legyen két külön fiókunk, egy az üzletnek, és egy a magánéletnek, ezek között nincs átjárás. Pár hölgy színielőadásában mutatják be nekünk, a tartalom megosztó vagyis a GroupPlay szolgáltatást. Mely lehetővé teszi, hogy akár mindegyik készüléken ugyanaz a tartalom szólaljon meg, így mintegy kiegészítve egymást működnek a készülékek. A ChatOn megújult, már tudja a Dual Video chat funkciót, így videó beszélgetés közben használhatja mindkét kamerát. Air Gesture segítségével, a kijelző elött elhúzva a kezünket, lapozhatunk, vagy akár hívást is fogadhatunk. A már kiszivárgott Smart Scroll / Pause szünetelteti a videó lejátszást, ha a felhasználó nem néz oda, de amint visszanéz, folytatja, így nem maradunk le semmiről.

16.jpg

S Healt különféle egészségügyi eszközökkel képes kommunikálni, és életvitel tanácsokat is oszt, persze hangsúlyozták, hogy nem helyettesíti az orvost. Négy kiegészítőt is bemutattak, a készülékhez nevezetesen a következőket: Pouch, Protective Case, Flip Cover, és S Wiew Case. Az utolsó érdekes, hisz enged egy kis értesítési sávot, ahol láthatjuk a bejövőhívást, és anélkül, hogy kinyitnánk a tokot, fel tudjuk venni a telefont.

spec.jpg

Ezután mikor bemutatták a készülék tulajdonságait, elköszöntek a színészek, és elmondták, hogy a helyszínen lévők, mind kipróbálhatják a készüléket. Ezzel ért véget a bemutató, mi pedig várjuk, hogy mikor próbálhatjuk ki az új Samsung Galaxy S4 készüléket.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!