Őrült egyszarvú a Samsungtól :)!

Unikorn Apocalypse - egyszarvúval a háborúba

unnamed.pngMár elég sok játékot bemutattam nektek, de ez a darab több dolog miatt is nagyon meghökkentett, úgy gondoltam érdemes lesz megosztani veletek :). A játék első igazi érdekessége, hogy valójában nem játéknak, hanem egy marketing eszköznek szánták. A Samsung egy pályázatot írt ki termékei népszerűsítésére (nem mindennapi formában), melyet a Liquid Gameworks nyert meg alkotásával. Most nézzük meg, miért is olyan különös ez a játék!

Először lássuk azt a 2 reklámvideót, mely az Unikorn Apokalypse-on keresztül népszerűsíti a Samsung termékeit. Őszintén megmondom nekem kifejezetten tetszettek.
Az első videóban egy igazi hipszterekkel, rulez, epikus arcokkal teli termet látunk, ahol éppen az Unicorn Apocalypse fejlesztői - ötletelési értekezletébe csöppenünk bele:). Ha jobban odafigyeltek láthatjátok a Másnaposok egyik főszereplőjét is :). A videó valójában a Galaxy S III és a Galaxy Note 2 kampányfilmje.

Profi marketing videó, melynek eszköze bemutatandó játékunk

A következőben Tim Burton híres rendező is szerepel, Zach Galifianakis-sal (másnaposok nagydarab szakállas fickó) vitatkozik éppen. A videó teljesen az Unikorn Apokalypse koncepcióit mutatja be, olyan mintha egy gigászi nagy slágergyanús játékot fejlesztenének, közben csak.. valamint a hozzá kapcsolódó agytröszt hullámot :). A videó a Samsung Galaxy Note 10.1-es tabletre köré épül, de nem akárhogy.

Tim Burton és Zach Galifianakis ötletelése az Unicorn Apocalypse készítésénél

További érdekességek és jópofa videók a témával kapcsolatban itt és itt.

A játék

A letöltésnél egyes telefontípusoknál lehetnek gondok (régióprobléma), ekkor használjuk ezt  a proxy - szervert és ezen keresztül lépjünk a Google Play-re, így a probléma elhárul! Az ingyenes játék telepítése után egy nagyon egyszerű menü fogad bennünket, melyet kissé darkos, baljósló rajzi elemekkel, lobogó cgi tűzzel láttak el a készítők. Rányomva a startra a világ egyik legszimplább kezelőfelülete fogad minket, mindössze két gombot kell tapolgatni; egyik a jump (ugrás) másik a dash (öklelés) gomb. Az option-t megnyomva a zenét állíthatjuk be, valamint a már említett 2 kezelőgomb elhelyezkedését és további infókat kaphatunk a játékról. unikorncover00.jpg

Itt valami készül, baljós jelek (forrás)

Éles bevetésen

Miután felrobbant lakókocsink kirepülünk unikornisunkkal, mellyel komoly rombolómunkát kell véghezvinnünk a pályán. Gépfegyveresek és tankok hada jön ellenünk, miközben akadályokat kell átugranunk. Az ellent jól irányzott öklelésekkel kell likvidálnunk, elkerülve fegyvereik golyózáporát és az alulról ’leselkedő’ medvecsapdákat. A szembejövő tankokat, Hammereket, repülőgépeket és félkatonai egységeket többféle módon is dezintegrálhatjuk; szarvunkból szivárványt lőhetünk, egyszerűen rájuk ugorhatunk, vagy ökleléssel extra ökleléssel szétvethetjük őket. A lehulló bombáktól, repeszdaraboktól, töltényektől csak az ügyes technikás ugrások védenek meg minket. Időnként medvecsapdák találhatóak a földön, ne felejtsük el kikerülni azokat, mert a bal felső sarokban lévő életszarvaink hamar csökkenésnek indulnak. Színes szarvakat gyűjthetünk, melyek baloldalt felül látszanak, minél több van, annál hosszabb ideig élhetünk, ha mind elfogytak és a kis borotvapenge maradt csak, akkor a szivárványos unikornisunknak befellegzett. Mikor az örök vadászmezőkre távoztunk a játék kiírja pontjainkat, megmutatja, hogy rekordot döntöttünk-e vagy alulmaradtunk a rombolásban.

unnamed.jpg unnamed (1).jpg

A kezdetek, mehet az aprítás

unnamed (2).jpg

Ez nem lesz egyszerű - lövés, ugrás, gyakás - gyá

A játék legpozitívabb része az epikus metálzene, mely nagyon illik a rombolásra kész vérmes unikornis és a becsapódó repeszek és a felöklelt lények sikolyához. Rövid stressz levezetőnek kitűnő a game, de tartós játékélményt ne várjunk. Ahhoz hasonlítanám mintha egy bedühödött Nyan Cat -et betennénk a Duke Nukem 2D -be és Rambó szerepét kellene eljátszanunk XXD:).
Egyes játékverziókban több kis ügyességi rész is található, valahol szemeket kell lövöldöznünk és repülő unikornis fejeket, míg máshol szemekből kirakott alakzatokat kell kilőnünk úgy, hogy nehogy a leeső szemek eltaláljanak bennünket.
Összességében egy vicces, nagyon egyszerű játékot kapunk, melyet elsősorban a zene visz el a hátán és a köré épített nagyon frankó videókampány.
Ha tényleg bejött a játék itt van az igazán keményvonalasaknak való (eredeti) még keményebb mégszivárványosabb.
A játékot a Goggle Play-en szűkmarkúan értékelték, valószínűleg nem a humor szempontjából közelítették meg e kemény feladatot:).

Kedvcsináló kisvideó - kőkemény metálzene, még keményebb egyszarvú

Paraméterek

Mobil operációs rendszerek: Android 1.6 vagy újabb
Ár: Androidra ingyenes
Telepítési méret: Androidra 12 MB
Letöltési lehetőség Androidra:playstore-icon.pngWeboldal: http://www.liquidgameworks.com/
Értékelésem 4 / 5 (a humor részéről)

Már mindenhol unikornisokat, szivárványokat látok, ajaj:)!

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!