GNotes - Ha biztonságban szeretnéd tudni a jegyzeteidet

logo.pngBlogunkon már számos jegyzetelésre szolgáló alkalmazást mutattunk be, álljon itt most egy olyan, amely egy praktikus funkciójával kitűnik a többi közül, ez pedig a GNotes. Árulkodó a nevében szereplő G betű is, ebből a tapasztaltabbak már sejthetik, hogy valami Google-lel kapcsolatos dolog bújhat meg a háttérben, és bizony igazuk is van.

Korábban bemutattuk már a Hashnote alkalmazást, a Sticky Notes appot, a Catch Notes jegyzetelőt és a Notable gyors emlékeztető alkalmazását. (Hogy lehet, hogy az Evernote-ról eddig még nem írtunk???? Bocsi főnök, hamarosan bepótolom!

A Gnotes elsősorban abban különbözik a fentiektől, hogy a jegyzeteinket automatikusan megjelöli a Notes címkével, és elmenti a Gmail fiókunkba, amelyet természetesen a későbbiekben azon a felületen is megtekinthetünk. A jegyzet többféle lehet, diktálhatjuk a szöveget, szabad kézzel is írhatjuk, lehet fénykép, vagy szimpla irkafirka. Adhatunk a jegyzethez emlékeztetőt, vagy épp csekklistát is, mappákba rendezhetjük őket, és természetesen tudunk keresni is közöttük.

3.jpg 1.jpg 2.jpg

A kézírásról ejtenék egy szót, mert ilyen jó megoldással még máshol nem találkoztam. Az állandó méretproblémát úgy oldja fel a fejlesztő, hogy a szót a teljes képernyőn írhatjuk bármekkora méretben, és amint befejeztük és felemeltük az ujjunkat, egyszerűen a háttérbe simul, kicsi, de jól olvasható méretűvé válik. Szerintem zseniális megoldás, de ennél jobban elmagyarázni nem tudom, nézzétek meg, akkor megértitek, még ha nem is sikerült elég szabatosan leírnom.

Segíti a szövegbevitelt a beviteli ablak alján lévő sor, amelyben bármely elemet listába szervezhetünk, egy gombbal be tudunk szúrni dátumot, időt, illetve bármelyik kontaktunkat is (akit így rögtön hívhatunk is a későbbiekben). Egy jegyzeten belül egyébként az összes beviteli mód használható, a kézírás png-ben, fénykép jpg-ben, egyéb fájl a saját formátumában csatolódik a jegyzethez. Ha gyorsan kell valamit írnod, segít az indítóképernyőre kihelyezhető widget, ebben is egyszerűen meg tudjuk adni, hogy milyen típusú jegyzeteket szeretnénk egy gombnyomással indítani.

A felület Holo, azaz a fenti videóhoz képest már megváltozott, de a lényege ugyanaz, és a főbb funkciókat is ugyanott találjuk. Ha elnyerte a tetszésed, tégy vele egy próbát, megéri!

P.s.: Köszönöm Jeannie-nek, hogy felhívta a figyelmem erre az appra, szorgalmasan használom!

Letöltés androidra:

playstore-icon.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!