Samsung Keyboard teszt - gépelés egyszerűen

Elérkezett a teszt, amire vártatok, mégpedig a Samsung Keyboardé. A Samsung Magyarországtól kaptunk tesztelésre a már bemutatott Galaxy Tab 2 7.0-hoz és a 10.1 colos Galaxy Tab-hoz egy-egy billentyűzetet. Akik nem szeretik a hagyományos érintőbillentyűzetet a a tablethez, azok a cikket tovább olvasva megismerhetik, hogyan is működik, illetve néz ki egy ilyen kis kiegészítő.

20130317_110500.jpg

A 10.1 colos tablethez a billentyűzet rendesen fekvő módban használható, illetve csak így helyezhető bele, míg a 7 colosnál állítva. Ennek az a lényege, hogy a nagyobb tablet szélessége nagyjából megegyezik a klaviatúra szélességével, így úgy használható, mint egy laptop. A 7 colos tablet fektetett nézetben elég keskeny látófelületet engedne, ezért optimalizálták álló pozícióba. A billentyűzetre a készülékeket a Samsung saját csatlakozóján keresztül tudjuk csatlakoztatni. A tabletek stabilitásával sincs semmi probléma, ugyanis olyan keret van kialakítva neki, ami igencsak masszívan megtartja az eszközt.

20130317_114349.jpg

A billentyűzet jobb oldalán található egy LED, ami a táblagép behelyezésekor világít. A gyakorlatban viszont ez nem egészen így működik, ugyanis hol világít, hol nem. Viszont aki nem szeretné, hogy a tablet tetejéből lógjon ki az esetleges fülhallgató vagy hangszóró kábele, az a billentyű hátulján lévő csatlakozóba is csatlakoztathatja, hiszen a Samsung szabvány ezt is lehetővé teszi.

20130317_110537.jpg

Talán az egyedüli probléma ezekkel a klaviatúrákkal, hogy ismerni kell az összes gomb helyét szinte fejből, ugyanis az angol szabványnak megfelelően helyezkednek el rajta a gombok, amik a magyar billentyűzeteken teljesen mást érnek el. Az viszont mindenképpen pozitív, hogy a szoftveres gombokra sincs szükség, ugyanis azok is helyet kaptak a Samsung Keyboard-okon.

20130317_110554.jpg

Akiknek elegük van a lassú pötyögésre a virtuális billentyűzeten, azoknak ez egy tökéletes lehetőség, viszont a nagyon nagy sebességű írásra még így sem feltétlenül alkalmas, hiszen magukat a tableteket nem erre fejlesztették ki, ezért néha előfordulhatnak akadozások gépelés közben. Egy ilyen dokkoló körülbelül 20.000 Ft-ba kerül, tehát nem olyan olcsó, ellenben nagyon hasznos kis kiegészítő.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!