Kétlépcsős azonosítás az Apple ID-hez

Ma az Apple elindította a kétlépcsős azonosító szolgáltatást az iCloud és Apple ID felhasználóknak. Ez a lépés nagymértékben növeli az Apple felhasználói fiókok biztonságát, hiszen a felhasználóknak a belépéshez szükséges egy "megbízható" készülék, valamint az extra biztonsági kód.

1.png

A bejelentkezési folyamat a következő képpen fog kinézni: először is a megszokott módon be kell jelentkezni majd az Apple ID és jelszó használatával, majd a beállításoktól függően SMS-ben, vagy a Find my iPhone alkalmazáson keresztül megkapjuk a biztonsági kódot, amit be kell ütnünk. És itt jön a képbe a megbízható készülék, ugyanis az Apple ID-kat kezelő weboldalán lehet aktiválni a funkciót, ahol meg kell határoznunk, hogy mely készülékek számítanak megbízhatónak.

2.png

Előfordulhat, hogy egyáltalán nem tudunk hozzáférni az Apple felhasználói fiókhoz, mert ellopják a készüléket, amit beállítottunk megbízhatónak, vagy elfelejtjük a jelszót, ezért érdemes kinyomtatni még előtte a recovery key-t, vagyis magyarul a visszaállító kulcsot. Amennyiben ez nincs meg, akkor nem fogsz tudni egyáltalán hozzáférni az Apple fiókodhoz, ugyanis a telefonos support sem fog új jelszót generálni.

3.png

Ez a biztonsági szolgáltatás jelenleg még csak öt országban érhető el, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Írországban, illetve Új-Zélandon, de remélhetőleg nemsokára a többi országban is elérhetővé teszik.

Forrás: 9to5mac.com

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!