A legkönnyebb fájlátvitel - SuperBeam

sb.pngElég gyakran előfordul, hogy két készülék között át szeretnénk másolni egy vagy több, kisebb-nagyobb fájlt. A SuperBeam ezt a fájlátvitelt teszi pofonegyszerűvé, ugyanis egy rendkívül frappáns megoldással kivonja a képletből az ilyen-olyan szolgáltatások kapcsolgatását, és az appon belül 1-2 lépésben megtörténhet a másolás. 

Az alkalmazás használata egyszerű, megkeressük és kijelöljük a fájlt/fájlokat bármely alkalmazásban, majd a megosztási menüben azt megosztjuk a SuperBeam-mel. Ekkor egy QR kódot kapunk, amelyet a másik készülék SuperBeam Scanner alkalmazásával beolvasunk, és már indul is a másolás. 

A kommunikáció háromféleképp valósulhat meg, Wi-Fi Direct, Wi-Fi Hotspot vagy NFC kapcsolat segítségével. Az alkalmazás az Android WiFi API-t használja a peer-to-peer csatorna létrehozásakor, amelyhez minden Android 4.1 feletti készülék simán tud kapcsolódni. Amennyiben régebbi (ICS) androidod van, az alkalmazás másik HotSpot módot fog választani, így ott is lehetőség nyílik a másolásra. A használat minimum követelménye az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Az alkalmazás nagy előnye, hogy nem kell WiFi-t kapcsolgatni, nem kell párosítgatni a készülékeket, az alkalmazás megteszi mindezt helyettünk. Az NFC-s használat sem bonyolult, a QR-kód megjelenésekor csak összeérintjük a készülékeket, rátapizunk, és már indul is a móka.

Az alkalmazás fejlesztője figyel minden visszajelzésre, így ha valami hibába ütközünk, bármikor üzenhetünk neki az XDA fórum témájában, így aktívan is jobbá tehetjük a progit. 

Ha gyakran másolgatsz fájlokat, mindenképp próbáld ki!

Letöltés androidra:

playstore-icon.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!