Next launcher 3D – dizájnold Android felületedet

Ultra átszabható 3D-s képernyőfelület - lenyűgöző megoldásokkal

ikon.pngAhogy egyre több embernek lesz okostelefonja, az igény is egyre jobban erősödik, hogy valamilyen szinten eltérjünk a többiektől, egyedivé tegyük telefonjainkat kívül-belül. A külső dizájn egy szép vagy megdöbbentő, időnként elborzasztó tokkal könnyen megváltoztatható, a belső képi megjelenítés átalakítása már nem olyan egyszerű. A legtöbb telefonban a beépített vagy letölthető témák, általában csak a színek és néhány egyszerű gombdizájn átalakítását teszik lehetővé. A Next Launcher 3D-vel teljesen egyedire átszabhatjuk Androidos mobil eszközünk kezelőfelületét, menürendszerét szín- és képi világát, beleértve a kezelés módját is.

A Google Playen beírva a keresőbe a Next Launcher 3D nevet, egyből feljön a trial és a teljes verzió, ha a trialt töltjük le egy teljes értékű app-ot kapunk, de sajnos csak 36 órán keresztül élvezhetjük az app által nyújtott lehetőségeket, utána vagy meg kell vennünk a nem éppen olcsó teljes verziót vagy az eltávolítás gombot kell igénybe vennünk.

Átszab - lak

Az app elindítása után rengeteg lehetőség kínálkozik telefonunk átalakítására, kezdjük a háttérrel. Gyönyörű 3D-s dinamikus forgatható főképernyőt állíthatunk be, amely 6 kis felületből áll (minden felület egy képernyőnek felel meg). A képernyő alján alul kis ikonok mutatják, hogy 3 beállítási lehetőségünk van, mely révén egyszerre 1, 2 vagy 3 lapját is láthatjuk a hatszöghasábnak. A 2 képernyős mód kifejezetten tetszik. A térbeli hasábot előre -hátra is megdönthetjük, lapjait kiteregethetjük. Az egyes képernyők sorrendjeit is megcserélhetjük, újabb képernyőképet rakhatunk be. A hasáb minden oldalának más hátteret, effekteket adhatunk, színüket a végtelenségig változtathatjuk.

unnamed_238x397.png unnamed (1)_238x397.png unnamed (5)_238x397.png

3 dimenziós hasábszerű képernyő - bővíthető, színezhető, dönthető  - a végletekig változtatható

Feltétlenül próbáljuk ki a bubble és windmill effekteket. Preview és editing (előnézeti és szerkesztő) módban forgathatóak a képernyők, tapolj hosszan a képernyő közepére és forgasd lefelé vagy felfelé ennek eredményeként, ha állítva tartjuk a telefonunkat, akkor is fekvő helyzetben maradnak az app ikonok. (nem nagyon jöttem rá ennek mi értelme van, de ha egyszer van :).
Ha igazán el szeretnél mélyedni a formák, színek világában, az utolsó pixelig át tudsz alakítani mindent. Szinte végeláthatatlan számú layout-ot (kinézetet), irgalmatlan sok 3D-s dinamikus, 2D-s statikus hátteret, ikon képet, könyvtárkinézetet, egészen meghökkentő Widgeteket kínál a program. Természetesen a teljesen szétbuherált, végletekig átalakított képernyődet bármikor vissza tudod állítani az eredetire.
Tipp, próbáljatok végig minden témát és (élő) hátteret, mert egyik jobb, mint a másik!

unnamed (6)_238x397.png unnamed (7)_238x397.png

A Multi select funkció működése - álló telefon fekvő képernyő

A Next Launcher egyik leghasznosabb funkciója a Multi select - az egyszerre több kijelölhető alkalmazás lehetősége. A kijelölt alkalmazások mögött kis négyzetek jelennek meg, nem is kell mondanom, hogy a kijelölés színét, formáját is teljesen személyre szabhatjuk. A kijelölt alkalmazások ikonjaival egyszerre tudunk műveleteket végezni. Fogtam 4 játékot kijelöltem és áthúztam a másik (asztalra) zöldes ablakok jelentek meg, kis vonalak jöttek ki az app ikonokból, amelyek keresztezték egymást. Az egyes képernyőkön beállíthatjuk az ikonok sűrűségét, távolságát is.

Mobilos nagybemutató - tedd egyedivé mobilod, légy egyéniség!

Külön említést érdemelnek az ikonokkal kapcsolatos tuningolási lehetőségek. A multi select (csoportos kijelölés) révén egyszerre akár több ikont is forgathatunk, kicserélhetünk. Az éppen aktuális képernyőn változatható az ikonok sűrűsége az oszlopok és sorok paraméterezésével. Ha egy ikonon hosszan nyomva tartjuk az ujjunkat, akkor a hozzátartozó kis almenük, kis körök formájában kijönnek. Próbáljuk ki a settings ikonnal, minden beállítási lehetőség kis buborékok formájában fog elénk tárulni. Az különleges ikonelrendezési beállítások között, a rombuszosan elhelyezkedő, átlós és a körkörös ikonelrendezési lehetőség a legérdekesebb.

unnamed (2)_238x397.png unnamed (3)_238x397.png unnamed (4)_238x397.png

Téma választó tárcsák - lapozó lámpácska, egyszerre több elforgatható ikon - az egyik legnépszerűbb téma

Az alkalmazás egyik legértékesebb része a nagyon jól használható, ötletes, fantasztikus dizájnnal ellátott Widgetek-ben rejlik. A 3D-hatású rusztikus zenelejátszó, a különleges óra, a főképernyőn lógó kis forgatható lámpa és a témaválasztó tárcsás Widget eszméletlenül bejött. A kis lámpa lóbálásával tudunk képernyőt váltani, a Next Music Widget zenelejátszóban hanglemez pörgetésével tudunk számot léptetni. A témaszelektáló alkalmazásrész nagyon könnyen kezelhető, elforgatható tárcsákról választhatjuk ki a színeket, felületeket, melyet az alsó kis pipával tudunk elfogadtatni.
A Next Switch Widget az egyik leghasznosabb, 6 kis ikonba csoportosíthatjuk a telefonunk erőforrásait hasznosító dolgokat pl.: adatforgalom, WiFi, Képernyőfény, Bluetooth, szinkronizálás stb. így nem kell mindig mindent egyesével lekapcsolnunk, hanem csak egy ikon benyomásával az abba belecsoportosított összes akku zabáló tényező kiiktatható.

Fizetős, nem fizetős?

A trial alkalmazás csak 36 óráig engedi egyedileg felépített szétdizájnolt Androidunk működését, utána visszakapjuk eredeti leszürkült menünket, hátterünket :(.

A teljes verzióhoz készült videó – több, jobb, sokoldalúbb, de drágább

A teljes verzióban jóval nagyobb alapanyagból választhatunk; kibővült naptár, feladatkezelő, időjárás előrejelző, rendszer, bejelentő-értesítő Widgetet kapunk, melyekből az alapverzióban csak egy-egy van, ugyanez a helyzet a számos 3D témával és háttérrel is.
A teljes verzióhoz erősen ajánlott a 2 magos processzorral ellátott hardver, minimum 2.3.3.-as Android kell hozzá.

Kedvcsináló kisvideó - a trial verzióhoz készült - teljes értékű trial app, de csak 36 óráig tesztelhetjük

Érdekesség: ugyanezzel a néven (Next Launcher 3D) iOS-re is kapható egy alkalmazás, de az egy 2D-s golyós, lövöldözős játék

Paraméterek

Mobil operációs rendszerek: Android 2.2 vagy újabb a teljes verzióhoz 2.3.3 vagy újabb szükségeltetik
Ár: az alapverzió Androidra ingyenes, a prémium 15,99 dollár
Telepítési méret: Androidra 7,1 MB, a prémium meglepő, de csak 4,3 MB
Letöltési lehetőség: Androidra (triál)playstore-icon.png
Weboldal: http://www.facebook.com/NextLauncher
Értékelésem: 4 / 5 (Gyönyörű, jó, de rövid a triál verzió időlimitje, nem olcsó a teljes app)

Értelmezd újra kütyüdet a Next Launcher 3D-vel!

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!