SYSTEM UTIL Dashboard - tudd mi történik a telefonodon

Icon.png

Az okostelefonok egyik nagy hátránya, hogy hihetetlenül gyorsan lemerülnek. Ennek több oka is lehet, de elsősorban a felhasználókon múlik minden, mert néhány trükk segítségével jelentősen meg lehet növelni a készülékek élettartamát. A SYSTEM UTIL Dashboard nevű iPhone alkalmazás ebben segít, ugyanis monitorozza a teljes hardvert, vagyis a processzor, a memória, tárhely és adatforgalom használatát nézhetjük meg.

Ami mindenképpen pozitív a programmal kapcsolatban, hogy nem csak megmutatja ezeket, hanem ad is tippeket, hogyan lehet megnövelni a telefon működési idejét, mint például a teljes töltés és a 100%-ra való töltés közötti különbségre is felhívja a figyelmet, valamint megmutatja az összes háttérben futó program listáját.

1.jpg 2.jpg

Az adatforgalom mérője igazán figyelemre méltó, ugyanis nem egészen a saját adatait használja, hanem a telefon belső adatait. Ez onnan derül ki egyértelműen, hogy az első indítás után is találhatóak benne információk, illetve a beállításokban a számláló újraindítása után is megmaradtak az értékek. Észrevételeim alapján a program a hónap elsejétől számolja a használatot, viszont ez nem állítható be külön, így akinek a szolgáltatója más fordulónapot állít be, annak egy kicsit jobban oda kell figyelnie. Ugyan ebben a menüpontban található még egy hasznos lehetőség, mégpedig az internet sebességét tudjuk megmérni pillanatok alatt, méghozzá elég pontosan.

3.jpg 4.jpg

Mint említettem, a program folyamatosan ad tippeket, hogyan lehetne növelni a teljesítményt, illetve növelni az üzemidőt. Ezek a tippek minden egyes menüpontban változnak, például a tárhelynél nem fogja azt ecsetelni, hogy kapcsold ki a 3G-t, hiszen annak semmi köze hozzá. A képernyő alján el van helyezve egy-egy fekete doboz, ahol folyamatosan váltogatják egymást az ötletek, hogyan is lehetne fokozni a telefon hatékonyságát.

5.jpg

Az alkalmazás igazán hasznos bárkinek, hiszen sose árt tudni, hogy mi történik a telefonodon, ráadásul a program teljesen ingyenesen tölthető le az App Store-ból.

Letöltés iPhone-ra:

appstore-icon.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!