ÓceánMánia - búvárkodj kiterjesztett valósággal

Icon.pngA szülők, akik gyerekkel járnak vásárolni, azok előbb-utóbb belefutnak a SPAR-os matricagyűjtő albumokba. A mostani egészen pontosan az ÓceánMánia, aminek van egy nagy különlegessége, mégpedig a benne elhelyezett kiterjesztett valóság (Augmented Reality) markerek, amiknek a segítségével különleges élményben lehet része mind a gyerekeknek, mind a szülőknek.

Aki figyelmesen lapozgatja az albumot, az a végén megtalálhatja, hogy melyik jelzés mit jelent. Ezek között található meg az is, ami megmutatja, hogy melyiknél használhatjuk a telefonunk kameráját. Az albumban több, mint 5 különböző óceáni élőlényt nézhetünk meg, mint például az oroszlánfókát, illetve a bohóchalat is. A markerek használatához nem kell, hogy meglegyen az oldalon található teljes matrica, elég ha magát az oldalt mutatjuk a kamerának. Néha előfordul, hogy nem találja meg, ilyenkor érdemes közelebb, valamint távolabb vinni a készüléket, valamint az egész oldalt látnia kell, nem csak a jelet. Ha felismerte, akkor jelez, hogy az oxigénpalack fel van töltve és indulhatunk búvárkodni.

sparombohochal.png

Ami engem talán egy picit zavar, hogy a képernyőn lévő élőlényeket nem nézhetjük meg feltétlenül minden irányból, nem mehetünk mi magunk közelebb, mert a program csak úgy érzékeli, mintha egy helyben forognánk körbe-körbe, minden más mozgást figyelmen kívül hagy.

1.jpg 2.jpg

Én személy szerint az alkalmazást a kishúgom miatt találtam meg és hosszú időn keresztül képes lekötni az embert a különleges óceáni "lakosok" nézegetése. A program ingyenesen letölthető iOS-re és Android-ra is, így akiknek megvan a gyűjtőalbum, azok élvezni tudják a búvárkodást a szobában.

3.jpg

Letöltés Android-ra: Letöltés iOS-re:
playstore-icon.png appstore-icon.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!