Windows Phone Dev Center újdonságok

A Windows Phone Dev Center-t már az összes WP-s fejlesztő ismerheti, az appok számától függően többé vagy kevésbé. A Dev Center persze az évek során folyamatosan fejlődik, a mai állapota pedig össze se mérhető a kezdeti stádiummal.Most pedig eljött a pillanat, hogy újabb újdonságok érkezzenek, amelyek a fejlesztők számára még kényelmesebbé teszik a Dev Center használatát.

Windows-Phone-Dev-Center.jpg

Az első újdonság az, hogy a fejlesztők már a feldolgozás ideje alatt is visszavonhatják az alkalmazásukat. Erre korábban nem volt lehetőség, így ha egy hiba az alkalmazás beküldése után merült fel, a javítást csak az előző verzió elfogadása után lehetett feltölteni - no és persze ismét meg kellett várni, amíg a frissítést elfogadják.

clip_image002_thumb_58AB1D52.png

A visszavonás megnyomása után a rendszer visszajelez, hogy a művelet sikeres. Ezután szerencsére nem kell újra kitöltenünk az űrlapot, csupán a szükséges változtatásokat kell végrehajtani (.XAP, kép, esetleg leírás cseréje) és már el is indíthatjuk újra a feldolgozást.

clip_image004_thumb_504747FB.png

Egy másik új funkció a képek elforgatása. Ennek segytségével a feltöltött, alapvetően rosszul forgatott képeket beállíthatjuk a megfelelő oldalukra, ezzel az internetes böngészést is megkönnyítve. Ráadásul velem rendszeresen előfordul, hogy a Windows Phone 7-es készülékemen is hibásan van elforgatva a kép - reméljük ez az újdonság idővel ezt is megoldja.

clip_image006_thumb_2EE7A25F.png

Az utolsó dolog a képek automatikus átméretezése. Ennek akkor van jelentősége, ha az alkalmazásunk több képernyőméretet (WXGA. WVGA, 720p) is támogat. Ekkor a Dev Center a feltöltött WXGA képekből generálja le a többi képet, és nem kell az összes felbontáshoz egyesével megcsinálni a képeket.

clip_image008_thumb_469ED9C5.png

Forrás: Windows Phone blog

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!