A Google törölt 60.000 használhatatlan appot

google-play-logo.jpgA Google megkezdte a használhatatlan, vagy egyenesen gagyi alkalmazások törlését a Play Store-ból, és ezt február óta folyamatosan teszi. Csak február hónapban, az első ütemben hatvanezer app jutott erre a sorsra, de a törlés azóta is megy. A hír épp a Google Play 4.0 verziója előtt, múlt héten érkezett, azóta már tudjuk, hogy megkezdték a Play Store 4.0 kibocsátását, és előbb-utóbb ide is el fog érni.

Az alábbi táblázat jól összefoglalja, az adott időszakban mennyi app lett kategóriánként törölve, és mennyi új érkezett. Jól látszik, hogy a törlések erősen meghaladták a beérkezést. Azt kell mondjam, ideje volt már a tisztogatásnak, ahogy a többi alkalmazásboltra is ráférne már. Még így is túl sok Hello World maradt bent, szerencsére a mi appjaink mind megmaradtak, nem minősültek hulladéknak.

google60000.png

Ugyanakkor azt kell mondjam, nagy merészség ez a Google-től akkor, amikor versenyben állnak a különböző platformok alkalmazásboltjai, valóságos számháborút vívnak egymással, gyakran valóban hulladékokat összeszámolva alkalmazásként.

Forrás: TechCrunch

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!