Audio Manager, aminek köze nincs a hangokhoz

logo.pngNem akartam már a címbe beírni, de azért a leírásba muszáj, hogy mi is ez valójában. Nem másról, mint a Hide It Pro alkalmazásról lesz szó, ami arra szolgál, hogy a telefonunkról eltűnjön minden "érzékeny" tartalom, és csak az férjen hozzá ezekhez, aki tudja hol, és hogyan lehet azokat megtalálni.

Az ingyenesség érdekében egyetlen dolgot kell csak feláldoznunk, méghozzá a reklámok megjelenését, ezen túl az alkalmazás összes funkciója ingyenes és teljeskörű.

Az Audio Manager (mert bizony telepítés után ezen a néven találjuk a listában) egy széf, amiben biztonságban tárolhatjuk képeinket, videóinkat, fájljainkat, alkalmazásainkat, hívásainkat és SMS-einket. Tudom, nem szép és őszinte dolog bizonyos kommunikációkat, dolgokat a házastársunk/barátunk/barátnőnk/gyermekünk elől titkolni, de egyrészt nem az erkölcsról szól ez a cikk, másrészt a több, mint egymillió felhasználó mutatja, hogy igény van rá...

1.jpg 2.jpg

Az alkalmazás indításakor egy egyszerű hangerőszabályzót látunk, amellyel valóban lehet is a rendszerhangokat állítani (persze ez a funkció le is tiltható a beállításokban). A valódi apphoz a néven hosszan nyomva jutunk (amely tapizás hosszúságát is lehet állítani, hogy elkerüljük a véletlen indítást), ahol ha megadjuk a pin kódunkat vagy jelszavunkat, be is jutunk a széfbe. Némely modul a telepítéssel együtt már működik (képek), némelyikhez plugin telepítése szükséges (SMS, hívásblokkoló), de azok is mind ingyenesek. 

A különböző fájlokat egyszerűen hozzá tudjuk adni a széfhez, bármilyen fájlkezelőből, vagy képkezelő alkalmazásból megosztjuk a fájlt az Audio Manager appal, és már biztonságban is van.

3.jpg 4.jpg

 

Az alkalmazásokhoz való hozzáférést kétféleképp tudjuk gátolni, ha root joggal rendelkezünk, és meg is adjuk azt az appnak, akkor bármilyen alkalmazást el tudunk tüntetni a listánkból. A másik módszer (ehhez nem kell root) segítségével az alkalmazás ikonjára kattintva egy Force Close -hibajelentés jelenik meg. Ilyenkor megadjuk a jelszavunkat, vagy a PIN-t, és a küldésre kattintva már indul is az alkalmazás :D. Ha valaki rosszat ad meg, akkor egy egyszerű üzit kap, hogy a jelentés sikeresen el lett küldve.

A biztonságot oly módon fokozza még, hogy egyrészt nem szerepel a korábban megnyitott alkalmazások között, tehát nem lehet bele visszalépni, másrészt ha véletlenül rajtakapnának minket, hogy ebben kutakodunk, vagy épp kiderül, hogy ilyet használunk, létezik egy másodlagos belépési kód is. Ez igen szemtelen módon teljesen üresnek fogja mutatni az Audio Manager széfet, mintha nem is használnánk, csak kipróbáltuk volna.

A tárolt adatokat tudjuk titkosítani, a benne lévő tartalmakat pedig meg tudjuk osztani bárkivel, mintha csak egy fájlkezelőben lennénk. Az alkalmazás használata pofonegyszerű, és minden funkciójához rendkívül részletes, screenshotokkal társuló angol nyelvű segítség található, és a következő videó is jól bemutatja, mire való, hogyan kell használni:

Szükséged nyilván nincs is ilyesmire, de azért érdemes megnézni, rendkívül sokoldalú progi!

Letöltés androidra:

playstore-icon.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!