Készítsünk Android alkalmazást tabletekre!

Mióta vettem egy Android tabletet, komoly problémám, hogy alig vannak tabletre optimalizált alkalmazások, pedig rémesen egyszerű megoldani, hogy az alkalmazásunk jól mutasson. Ha valaki letölti például a Sunflower Ingatlan alkalmazásunk legújabb verzióját, láthatja, hogy tableteken is jól működik, kettéosztva a megjelenítő felületet, valahogy úgy, ahogy azt iPad esetében megszoktuk.

screenshots-table.png

Végre a Google is lépett egyet az ügyben, és egyrészt frissítette a leírását, mely a tabletes appok előállítását segíti, másrészt lehetővé tette, hogy végre tablet képernyőképeket is feltehessenek a fejlesztők (ennek örömére fel is tettük őket). Mostantól mind 7 inches, mind 10 inches tableten futó alkalmazás képeket leeht feltölteni, és valószínűleg a tabletek Play Store alkalmazásában ezek is fognak megjelenni.

Érdemes elolvasni a frissített segédanyagot, mely leírja, miket kell ellnőrizni, hogy alkalmazásunk fut-e tableten. ha minden rendben van, töltsük fel a tabletes screenshotokat is, hadd lássák, a tablet felhasználók, hogy érdemes feltölteni. Ha pedig van rá igény, hogy leírjam, miként lehet tabletes appokat írni, itt jelezzétek kommentben, elegendő hozzászólás esetén megírom a trükköket is.

További részletek az Android Developer blogon.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!