iNotes 1x1 - számológép és képletek

Icon.pngJelenleg az App Store-ban nagyon sok különböző célra kifejlesztett számológép-alkalmazás található meg, viszont most egy olyat mutatok be nektek, ami mind gazdasági, mind geometriai feladatokhoz nagy segítséget tud nyújtani, ugyanis a legtöbb alakzat és test képletét ismeri.

Maga a számológép funkció messze nem tud annyi mindent, mint a gyári számológép-alkalmazás, de valljuk be, minek tudjon annyit, ha az is ott van mellette? Ehelyett képes egy gombnyomásra a beállított százalékok alapján adót számolni, ami egészen pontosan annyit tesz, hogy a beállított százalékkal megszorozza. Alapbeállításként 25% van megadva, így aki ilyen célra szeretné használni, annak érdemes módosítani.

1.jpg 2.jpg

Amivel kitűnik az átlagos számológépek közül, azok a képletek, ugyanis a legtöbb test térfogatát képes kiszámolni, illetve a síkidomoknak a területét (A), kerületét (U) és átmérőjét (d) is megtudhatjuk. A használata igen egyszerű, mert annyi a dolgunk vele, hogy az előre megadott bemeneti mezőkbe beírjuk az értékeket. A képleteket hozzáadhatjuk a kedvencekhez, illetve sajátot is készíthetünk azok alapján, így ha szeretnék módosítani a megadható adatokon, illetve a képleten, amivel számol, akkor ahhoz is szabad kezet kapunk.

3.jpg 4.jpg

Talán az egyetlen hátránya a kicsit hiányos számológép-funkción kívül, hogy nem tudjuk rögtön megnézni magát a képletet, hanem muszáj megadnunk az adatokat. Ezt ellensúlyozza a mértékegység átváltó, ami szinte mindenből képes átváltani. Az alkalmazás ingyenesen letölthető iOS-re, így ha geometriai feladatokkal van gondod, akkor egy kis segítséget tud nyújtani az applikáció.

5.jpg

Letöltés iOS-re:

appstore-icon.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!