A Google Now nem meríti le az iPhone akkumulátorát

Legalábbis ezt állítja a Google...

Múlt hét végén adták ki a Google Now-t iOS-re, amint arról be is számoltunk, ezzel iOS-re is megérkezett a Google hihetetlenül fejlett hang és lokáció alapú keresője a konkurens platformon. Azok, aki - mint jómagam is - használják már Androidon, tudják, hogy ez mennyire jó szolgáltatás. Ám ezt nem mindenki gondolja így, sok felhasználó panaszkodik arra, hogy hamar lemerül a telefonja a Now használatával.

A Google szerint a Now a helyinformációkat a cellatornyokról és a WiFi hotpot-okról szerzi be, pont azért, hogy kevesebb energiát fogyasszon. Ez annyiban különbözik a többi hasonló alkalmazástól, hogy azok elsődlegesen a GPS-t használják erre a célra, ami ténylegesen jobban fogyasztja az energiát. Pénteken a Google egy nyilatkozatot is közzétett, melyben elmagyarázzák, hogy ugyan megjelenik a helymeghatározás ikonja használat közben, de ez nem fogyasztja az akksit.

now-ku-xlarg.jpg

Magánvéleményem, hogy de igen, fogyasztja, és talán nem annyira, mintha GPS-t használna, de az állandó háttérbeli működés mindenképp fogyaszt. Érdekes módon ez az Androidos készülékeken nem feltétlenül okoz annyi problémát, mint az iOS tulajdonosok körében. Úgy hiszem, hogy az iPhone-ok amúgy is kicentizett akkumulátorai talán nem bírják a strapát, hogy egy folyamatosan működő alkalmazás energia igényét biztosítsák. És legvégül mindig van lehetőség kikapcsolni a helymeghatározást, de akkor meg semmire sem jó az app.

Nektek mi a véleményetek, tapasztaltatok ilyet?

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!