Teljes átalakulás alatt az Adobe?

Hardver eszközök és havi bérleti díj, mi lesz ebből?

Meglepő és szokatlan lépéseket tett a héten az Adobe. Története során először hardver eszközöket jelentett be, egy nyomásérzékeny tollat, és egy elektronikus vonalzót, Előbbi a Project Mighty, vagyis a Hatalmas Projekt névre hallgat, míg a vonalzót nemes egyszerűséggel Napoleonnak keresztelték. Mindkét eszköz Bluetooth-on keresztül tud csatlakozni egy iPad-hez, és segítségükkel mindenféle alakzatokat tudunk rajzolni a képernyőre, így nem csak szabadkézi rajzolással alkothatunk.

hero_large_verge_medium_landscape.pngForrás: The Verge

Mindkét eszköz kicsi, egyszerű, és esztétikus eszköz, kiválóan illeszkedik a fehér-alumínium iPod és iPad készülékekhez. A tollnak van egy kis gombja, a vonalzó pedig meg van jelölve egy sor alakzattal, amiket váltani tudunk. Az eszközökkel egy még meg nem jelent alkalmazásban tudunk rajzolni, ennek módja kiderül az alábbi videóból:

Szintén most érkezett a hír, hogy az Adobe CS6 lesz az utolsó dobozos terméke a Creative Suite-nek, a következő verzió, a CC (Creative Cloud) csak előfizetéssel lesz hozzáférhető. Az előfizetés az eddigi éves periódus helyett immár havi lesz, így csak azokban a hónapokban kell fizetni a használatukért, amikor a cég rendelkezik munkával. Aki a CS6-ot frissíteni szeretné, kénytelen lesz előfizetni a Creative Cloud szolgáltatásra, így megkapja a frissítéseket a szoftvereire.

adobe-creative-cloud.jpg

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!