Debütált a Nokia Asha 501 - sajtóközlemény

A Nokia Asha 501 és az Asha platform újraértelmezik a megfizethető okostelefonok kategóriáját

A Nokia Asha 501 bevezetésével a Nokia megújítja Asha okostelefonjainak kínálatát. Az új készülék a megfizethető okostelefon-kategória határait feszegetve merész színekben, kiváló minőségű kivitelben és új felhasználói felülettel érkezik. A Nokia Asha 501 az első olyan készülék, mely az új Asha operációs rendszernek köszönhetően gyorsabb és jobb mobilélményét nyújt. Az Asha platform ugyanakkor a fejlesztőknek is kedvez: az új generációs Asha készülékekre fejlesztett applikációkkal ugyanis növelhetik bevételeiket.

Új forma, új kezelőfelület

A Nokia Asha 501 letisztult eleganciáját a leszedhető hátlap és a karcálló kijelző adják. A cserélhető borításnak köszönhetően a készülék hat feltűnő színben választható. A 3 inches kapacitív érintőképernyő alatt kialakított egyetlen fizikai gomb letisztult külsőt ad a kompakt, mindössze 98 gramm súlyú okostelefonnak.

A Nokia Asha 501 készülék a két kezdőképernyője közötti gyors váltással teszi még egyszerűbbé a hozzáférést a legfontosabb funkciókhoz és alkalmazásokhoz. A hagyományos kezdőképernyőn ikonok formájában érhetők el az applikációk és funkciók. Az új „Fastlane” képernyőn a híváselőzmények, a közösségi oldalak frissítései és a legutóbb használt alkalmazások sorrendben kapnak helyet. A „Fastlane” kezdőképernyő tükrözi a felhasználó mobilozási szokásait, és egyúttal hozzáférést biztosít a telefontulajdonos számára a legfontosabb funkciókhoz.

Okosabb és személyre szabhatóbb internetezési élmény

Az új Asha okostelefonra előre telepített Nokia Xpress Böngésző az adatok akár 90%-os tömörítésével gördülékenyebbé és megfizethetőbbé teszi az internetezést. A Nokia Asha 501 készüléken a böngészőből és a Nokia Áruházból is letölthető Nokia Xpress Now webes alkalmazás a felhasználói aktivitás alapján kínál személyre szabott tartalmat.

„Várakozásokon felüli az új Nokia Asha készülék a száz dollár alatti telefonok mezőnyében, köszönhetően a Nokia Lumia dizájnnak, a funkciók és alkalmazások széles választékának és megfizethetőségnek, melyet az árérzékeny vásárlók különösen nagyra értékelnek. A készülék a piac számára is érdekes lesz, és lehetőséget biztosít a váltásra az eddig hagyományos mobiltelefont használók számára” – mondta Neil Mawston, a Strategy Analytics Global Wireless Practice üzletágának ügyvezető igazgatója.

Új Asha platform - új generációs Asha készülékek

Az új Nokia Asha 501 okostelefont úgy tervezték, hogy a lehető legjobb mobilélményt nyújtsa a felhasználók számára elérhető áron. A készülék akkumulátorának készenléti ideje akár 48 nap[1] is lehet, mely teljesítménnyel vezető az iparágban. A Nokia Asha 501 készüléken debütáló mobilélmény az új Asha operációs rendszernek köszönhető, amely a Nokia 2012-ben a Smarterphone vállalatba történő befektetésének eredményeire is támaszkodik.

Az új Asha platform a fejlesztők számára nyílt, szabványalapú környezetet kínál minőségi alkalmazások megalkotására. Az elsőként a Nokia Asha 501 készülékre megírt alkalmazások az új platform jövőben megjelenő készülékeivel is kompatibilisek lesznek. A Nokia lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy bevételeiket növeljék a világszerte elérhető Nokia Áruház és az olyan eszközök segítségével, mint a Nokia In-App Payment és a Nokia Advertising Exchange (NAX), illetve a Nokia egyedi szolgáltatói számlázási hálózatának segítségével.

Az EA Games, a Facebook, a LinkedIn és a Twitter csak néhány azon világmárkák közül, melyek az új generációs Asha készülékekre is megszülettek. A Nokia számos országban együttműködik a helyi fejlesztői közösséggel, hogy helyi alkalmazások és játékok is létrejöjjenek az új Asha platformra.

Az Asha családból elsőként, a Nokia Asha 501 készüléken lesz elérhető a Nokia HERE alkalmazás alapvető térképszolgáltatásokkal.

„Az új Nokia Asha 501 készülék új távlatokat nyit abban, hogy mi is lehetséges a design és az optimalizálás terén egy megfizethető okostelefonban. A készülék motorját jelentő új Asha platform és a design közti szinergiának köszönhetően egyaránt stílusos és tartalmas, elérhető árú okostelefon született” – fogalmazott Timo Toikkanen, a Nokia Mobile Phones üzletágának ügyvezető alelnöke.

asha501.jpg

Termékjellemzők

Az új Nokia Asha 501 egy SIM-es és EasySwap Dual SIM-es változatban is elérhető lesz, mindkét típus wifi-kompatibilis.

  • Méretek: 99,2 x 58 x 12,1 mm; 98 gramm
  • Kamera: 3,2 MP
  • Készenléti idő egy SIM-es változat esetén akár 48 nap
  • Készenléti idő Dual SIM-es változat esetén akár 26 nap
  • Beszélgetési idő: akár 17 óra
  • Memória: 4GB-os memóriakártya tartozékként; 32 GB-ig bővíthető
  • 40 db ingyenes EA játék
  • Színváltozatok: élénkpiros, élénkzöld, ciánkék, sárga, fehér, fekete

A Nokia Asha 501 első szállításai 2013 júniusától kezdődnek. A készülék hozzávetőleg 60 operátor és viszonteladó kínálatában, világszerte több mint 90 országban lesz majd elérhető. Az adók és támogatások nélküli, becsült kiskereskedelmi ára 99 dollár.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!