Siófok - ismerd meg a várost

Nyaraláshoz kihagyhatatlan útitárs

Icon.pngMegjelent Magyar Miklós legújabb alkalmazása, a Siófok, amiben megtalálható a várossal kapcsolatos legfontosabb információk, amiket nem csak hogy könnyű elérni, de még maga a program használata is ötletesen lett kivitelezve. Az applikációban jelenleg több, mint 200 különböző hely található, köztük szállások, éttermek, látványosságok, egészség- és szépségápolás, bankok és ATM-ek, szórakozóhelyek, valamint bevásárlóhelyek.

A kezdőoldalon alapvetően egy nagyon szép kép van berakva Siófokról, valamint a bal felső sarokban megtalálhatjuk az éppen aktuális időjárást. Amennyiben az elkövetkező napokra szeretnénk megtekinteni az előrejelzést, akkor elég fentről lefele húznunk az ujjunkat, így megjelenik három nappal előre az időjárás jelentés. Ha a képernyőn jobbról balra húzunk, akkor a menüpontok lecserélődnek Facebook-ra és Twitter-re, így pár gombnyomás segítségével megoszthatjuk ismerőseinkkel, hogy éppen Siófokban járunk.

1.jpg 2.jpg

Az alap menüpontokhoz úgy tudunk visszatérni, hogy balról jobbra húzzuk az ujjunkat, de ez nem csak itt működik, hanem az összes többi menüponton belül is ezzel az egyszerű gesztussal fogunk tudni az előző oldalra visszatérni. Ez egyedül a térképen való megjelenítéskor érdekes, mert ha ott jobbra húzunk, akkor ott magát a térképet rángatjuk oldalra. Itt annyi a trükk, hogy a bal oldalon található gombtól kell indítani a mozdulatot.

Maga az alkalmazás angol nyelvű, de nem kell félni, a helyek menüpont alatt a látványosságoknál a leírás magyar nyelven érhető el, viszont érdemes megnyomni már első alkalommal is a felugró ablaknál, hogy ne jelezze többet, hogy csak magyarul érhető el a leírás, mert hosszú távon elég idegesítő tud lenni.

3.jpg 4.jpg

Teljes magyar lokalizáció jelenleg nem várható, de a lényeg, vagyis a látványosságok leírása magyarul található meg benne, így csak minimális angoltudás kell a használatához, viszont éppen ez a része a külföldi turisták számára egy gyenge pont lehet.

Akik nyaralási úti célnak Siófokot tűzik ki, azoknak tényleg nagy segítséget tud jelenteni, főleg akkor, ha nincs megszervezve előre a teljes program, ráadásul az alkalmazás mindössze 0,89 Euróért vásárolható meg iPhone-ra.

5.jpg

Letöltés iPhone-ra:

appstore-icon.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!