Egyedülálló UNICEF alkalmazás: HelpAPP

... avagy egyedülállóan értelmetlen hype!

Az elmúlt öt napban másról sem lehet olvasni a médiában, mint az Unicef egyedülálló alkalmazásáról, melynek segítségével azonnal segítséget tud hívni egyetlen gomb megnyomásával a mobilján. Ez nagyon szépen hangzik, valóban jó ötletnek tartom, sőt, a kivitelezés is biztosan rendben van, hiszen a fejlesztők általam is ismert és elismert fejlesztők, dizájnerek. Az alkalmazás egyelőre Windows Phone 8-ra készült el, és itt kezdődik a problémám.

A szerkeszőségben ugyanis nagy csomó operációs rendszerű telefon képviselteti magát, iOS-től a különböző verziószámú Androidokon és a Symbianon át egyészen a Windows Phone 7-ig, ám ezekre most még nem elérhető a HelpAPP. WP8 telefonunk pedig még nincs, így ki sem tudtuk próbálni, hogy bemutassuk, ami - lévén talán az egyetlen oldal, mely napi rendszerességgel mutat be alkalmazásokat Magyarországon - talán kicsit fájó. Viszont addig, míg a WP8 penetrációja nem lesz számottevő, nem fogunk rá beruházni.

helpapp_580_265.jpgIlyen lenne iPhone-on, ha lenne...

Szerencsére a Microsoft DPE vezetője, Grósz Judit ígéretet tett, hogy lefejlesztik WP7-re is az appot, az Unicef pedig szeptemberre ígéri az iOS és Android verziót, így alig 3-4 hónap múlva lesz értelme bemutatni az appot. Továbbmegyek, nem tartom valószínűnek, hogy fiatal gyerekek kezében túl sok WP8 telefon lenne, hiszen Magyarországon többnyire az a szokás, hogy apuka megveszi a legfrissebb telefont, anyuka megkapja az előző évit, és a gyerekek felé tovább osztódnak a levedlett készülékek. Márpedig a WP8 még igencsak fiatal operációs rendszer.

Még egyszer hangsúlyozom, nagyon tetszik az ötlet, valószínűleg a megvalósítás is tetszene, de talán a hype-pal még várni kellett volna kicsit, amíg az elhanyagolhatónál kissé többen tudnák használni az alkalmazást. Puskapor ellőve, hype-faktor elhasználva, de mi fog jutni szeptemberre?

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!