Megérkezett a legvékonyabb új Xperia a Z Ultra

Sajtóközlemény

A Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) a mai napon bemutatta a prémium nagy képernyős androidos okostelefonok legújabb forradalmi mérföldkövét. Az új vízálló** Xperia Z Ultra vékony, pehelykönnyű formatervezésének szinte bárhol, bármikor használható. A még magával ragadóbb vizuális élményért a világon először ez a készülék kapta meg a Full HD TRILUMINOS™ for mobile kijelzőt és a Sony legfrissebb X-Reality™ mobil meghajtóját. A készülékben egy 2.2 GHz-es négymagos Qualcomm® Snapdragon™ 800 processzor található, és a 4G LTE és HD voice szolgáltatásokkal kiegészülve nyújt zavartalan szórakoztató élményt, iparágvezető akkumulátor teljesítménnyel és elképesztő sebességgel.

18_Xperia_Z_Ultra_Water_Horiz.jpg

Az Xperia Z Ultra az egyik legizgalmasabb forradalomi újítás a nagyképernyős szórakoztató eszközök között, mely a legvékonyabb és legnagyobb Full HD okostelefon kijelzővel együtt szinte felülmúlhatatlan” – nyilatkozta Calum MacDougall a Sony Mobile Communications Xperia Marketingért Felelős Igazgatója. „A Sony legjobb technológiáit és dizájn elemeit már beépítettük számos prémium okostelefonunkba és táblagépünkbe, és ezeket a prémium elemeket most elérhetővé tesszük a nagyképernyős okostelefonok piacán is, új szabványt felállítva ezzel versenytársaink felé is” – tette hozzá MacDougall.

A világ legnagyobb Full HD kijelzővel rendelkező okostelefonja*

Az Xperia Z Ultra egy 6.4”-os Full HD érintőképernyővel rendelkezik, mely a Sony TRILUMINOS® mobil kijelzőjének és a Sony BRAVIA TV mérnökeinek köszönhetően a természetes színek még szélesebb palettáját jeleníti meg. A lélegzetelállító technológia része az X-Reality™ mobil meghajtó is – mely a Sony intelligens szuper felbontású kijelző technológiája, mely minden egyes képkockát kielemez, és a hiányzó pixeleket helyettesíti, így előállítva a lehető legélesebb videókat. Megvizsgálja a megjelenő elemeket a különböző jelenetekben, és módosítja azokat a motívum, a körvonalak illetve a színösszetétel alapján. Tovább erősíti az apró motívumokat és pontosan ábrázolja azok részleteit, valamint erősíti körvonalaikat.

A világ legvékonyabb Full HD okostelefonja*

Az Xperia Z Ultra páratlanul vékony és könnyű, mindössze 6.5 mm és 212 gramm a minél egyszerűbb hordozhatóság érdekében. A készülék tervezésekor a Sony formatervezési szakértelme, és a részletekre való figyelem került előtérbe, a letisztult vonalakkal és prémium anyagokkal együtt – az elő- és hátlap is edzett üvegből készült és az OptiContrast™ panellel együtt szinte láthatatlanul illeszkedik a fémes keretbe, mely minden szögből lélegzetelállítóan néz ki. A készülék az Xperia Z-ben és Tablet Z-ben megismert OmniBalance dizájn vonalat követi. Az Xperia Z Ultra fekete, fehér és lila színekben lesz elérhető az egyes piacokon.

 

7_Xperia_Z_Ultra_Power_Button_Black.jpg

Az egyetlen vízálló (IP58) Full HD okostelefon**

Az Xperia Z Ultra egyszerre elegáns és strapabíró. Az IP55 és IP58 minősítésnek köszönhetően ez a készülék nem csak a pornak, de a víznek is ellenáll** - így bárhol élvezheted használatát. Akár Full HD felvételeket is készíthetőek a víz alatt, új szintre emelve a nagyképernyős okostelefonon való szórakozás élményét. A készülék kamerája Exmor RS mobil szenzorral rendelkezik, filmezésnél és fényképkészítésnél is használható HDR funkcióval, a Superior Auto mód pedig automatikusan aktiválja a HDR-t és a zajcsökkentést, amikor szükséges, így még kihívást jelentő fényviszonyok között is remek képek készíthetőek.

A tökéletes szórakozás élménye

Az Xperia Z Ultra egyedülálló módon a nagyképernyős telefonos szórakoztatás élményére lett tervezve, legyen szó filmnézésről, játékokról, könyvek olvasásáról vagy akár böngészésről.

A Sony „WALKMAN”, „Album” és „Filmek” médiaalkalmazásaival egy helyről kezelhetőek az offline és online tartalmak.

A “Walkman” alkalmazás összekapcsolja a Sony audio tapasztalatait és a Facebook integrációt a zenék megosztására, továbbá új zenék felfedezésére. Ezen kívül zökkenőmentes hozzáférést biztosít a készülékre töltött zenékhez is.

A „Filmek” alkalmazással egy egészen új módon kereshetjük, rendezhetjük és játszhatjuk le a készüléken lévő tartalmainkat.

 

38_Xperia_Z_Ultra.jpg

Az „Album” alkalmazás a készüléken található képek böngészésén túl lehetővé teszi a Facebook ismerőseink képeinek lapozgatását, valamint képeink készítés helye szerinti megtekintést is.

Tökéletes teljesítmény a világ leggyorsabb okostelefon processzorával****

Az Xperia Z Ultra a világ leggyorsabb okostelefon processzorával rendelkezik – a HD Voice támogatott Qualcomm Snapdragon 800 processzor, kiegészülve a Sony ClearAudio+ módjával és az xLOUD hangzásjavítóval, nemcsak egyedülálló sebességet és teljesítményt szolgáltat, hanem páratlan hang és audio minőséget is kínál.

A STAMINA üzemmód jelentősen akár négyszeresére1 növeli a készenléti időt, mivel felismeri, mikor nincs használatban a telefon, és automatikusan kikapcsolja azokat a funkciókat, melyek nem szükségesek, miközben tovább futnak a korábban felhasználó által megjelölt applikációk, illetve a figyelmeztetők. Amint a bekapcsoló gomb ismét megnyomásra kerül, a képernyő életre kel, és ismét minden alkalmazás fut.

Üzletre tervezve

Az Xperia Z Ultra a gyorsan reagáló képernyőjének és a kézírás-felismerő szoftverének köszönhetően – mely kompatibilis stylus-szal és tollal (olyan kapacitív stylus-szal és fém tollal, melynek átmérője nagyobb, mint 1mm) az ideális üzleti partner. Akár telefonhívások közben is készíthetőek vele jegyzetek, vagy rajzok így az aktuális ötletek nem vesznek. Az egyszerűen váltható billentyűzet ideálissá teszi egykezes szövegbevitelhez és multi-taskinghoz is, az egyedi kis alkalmazásokkal pedig még hatékonyabbá válik a munka, mivel az egyes ablakok közötti időveszteség nélküli lehet váltani.

32_Xperia_Z_Ultra.jpg

Az erős biztonsági architektúrának köszönhetően mind az üzleti, mind a személyes adatok biztonságban vannak a több felhasználós fiókkezeléssel, mely gyorsan és könnyedén beállítható. A jövőben további üzleti alkalmazások megjelenése várható az egyes szoftverfrissítések folyamán, ezzel biztosítva a legjobb okostelefon élményt – legyen szó munkáról vagy szórakozásról.

Ultra kapcsolódás

Az egy érintéses funkcióknak köszönhetően egyszerűen és gyorsan oszthatóak meg zenék, fényképek és videók okostelefonról számos olyan NFC-képes Sony eszközzel, mint például hangszóró, SmartWatch, vezeték nélküli headset vagy akár TV. Az eszközök köre folyamatosan számos új és innovatív kiegészítővel bővül.

Az SBH52 Smart Bluetooth Headset-tel egyszerűen kezelhetőek a hívások is anélkül, hogy telefont elővennénk a táskából. Az OLED kijelzőn kényelmesen barangolhatunk a híváslistákban, elolvashatóak az üzenetek és látható, kitől érkezik hívás. Használható akár sztereo zenelejátszóként is, a kedvenc zenék vagy az RDS-es FM rádió hallgatására. A készülék párosításához oda kell érinteni az Xperia Z Ultra-hez vagy bármilyen más NFC-képes készülékhez. A készülék nemcsak karcsú, de minimalista dizájna még cseppálló is, így bárhol, bármilyen időjárási körülmények között használható.

 

39_SBH52.jpg

A legújabb generációs SmartWatch, a SmartWatch2 SW2, segítségével anélkül követhetjük, mi történik a telefonon, hogy kivennénk a táskából vagy zsebünkből a készüléket. A SmartWatch2 egy igazi multifunkciós digitális óra és telefon vezérlő, amivel megnézhetjük az értesítéseket, irányíthatjuk a zenelejátszót és egy érintéssel kapcsolódhatunk NFC képes Bluetooth headsethez az egyszerű híváskezelés érdekében. A vízálló dizájn még sokoldalúbban felhasználhatóvá teszi, és könnyen személyre is szabhatjuk bármilyen hagyományos karóra szíjjal is. Használható egyedülálló óraként vagy okostelefonnal együtt is. Az új generációs készülékhez több mint 200 alkalmazás érhető el, és a nyílt API miatt várhatóan a SmartWatch2-re is hamarosan elindulnak a fejlesztések a felhasználók által.

A DK30 típusú mágneses töltőállomás újszerű mágneses csatlakozójába akár egy kézzel is egyszerűen és szorosan állítható bele a készülék akár borítójával együtt. Amíg a telefon tölt, addig is nézhetőek rajta akár filmek is a megfelelő betekintési szögnek köszönhetően.

Xperia Z Ultra főbb tulajdonságai:

  • 6.4” Full HD TRILUMINOS mobil kijelző, X-Reality™ mobil meghajtóval

  • Ultra vékony, vízálló** és porálló (IP55/58) strapabíró dizájn

  • 2.2 GHz-es négymagos Qualcomm® Snapdragon 800 processzor és 4G LTE-képesség

  • Írj és skiccelj rá bármilyen ceruzával és a kiválasztott stylus-szal vagy tollal (kapacitív stylus vagy fém toll, 1mm-nél nagyobb átmérővel)

  • 8 megapixeles kamera Exmor RS mobil szenzorral és HDR rögzítéssel videók és fényképek készítésekor is

  • Tartozékok széles tárháza a prémium szórakoztatásért

  • STAMINA mód a kiváló akkumulátor időtartamért

Az Xperia Z Ultra 2013 harmadik negyedévétől lesz elérhető világszerte (a pontos elérhetőség piaconként változhat).

* A tulajdonságokat a Strategy Analytics’ SpecTRAX tanúsította, 2013. június 24-i állapotok alapján az Xperia Z Ultra a legvékonyabb Full HD kijelzővel rendelkező okostelefon. További információ az alábbi weboldalon: www.sonymobile.com/testresults

** 2013. június 24-én, Japánon kívüli országokban, az Xperia Z Ultra az egyetlen vízálló okostelefon Full HD kijelzővel a globális forgalmazásban. Az IP55 és IP58 szabványoknak megfelelően, az Xperia Z Ultra védett a behatoló por ellen és vízálló. Feltéve, hogy minden csatlakozó és borító zárva van, a készülék (i) Kisnyomású vízsugár ellen védett minden irányból az IP55 szabványnak megfelelően; és/vagy (ii) 1,5 méter mélyen a édesvízben tartható 30 percig az IP58 szabványnak megfelelően. A készüléket nem vízben lebegésre, és víz alatti működésre tervezték. Az IP55 és IP58 szabványokon kívüli használatból eredő károsodás a garancia megvonásával járhat. További információ: www.sonymobile.com/testresults

*** Az elérhető kijelző méret az 5”-os vagy annál kisebb okostelefonokkal összehasonlítva.

**** A 2.2 GHz-es négymagos Qualcomm Snapdragon 800 tulajdonságai a Strategy Analytics’ SpecTRAX mérése alapján 2013. június 24-i állapot szerint. További információ: www.sonymobile.com/testresults

1 Az alap beállításokkal végzett tesztek alapján, alap fiókokkal és Skype és Twitter alkalmazásokkal használva. Minél több alkalmazás került installálásra a készüléken a STAMINA mód hatása annál jelentősebb.

30_Xperia_Z_Ultra.jpg

Főbb technikai paraméterek

Xperia Z Ultra tulajdonságok

Színek

Fekete

Fehér

Lila

Adatok

Méret

179.4 x 92.2 x 6.5 mm

Súly

212 gramm

Operációs rendszer

Google™ Android™ 4.2 (Jelly Bean)

Processzor

2.2 GHz quad-core Qualcomm® Snapdragon™ 800 processzor

Kamera

8 megapixeles kamera

16x-os digitális zoom

Auto focus

Folyamatos sorozatfelvétel

HDR képeknél és videónál

Arcfelismerő funkció

Előlapi kamera 2 MP (1080p video)

Geotagging

HD videofelvétel (1080p)

Képstabilizátor

Témakövetés

Kép effect

Gyorsfotó funkció

Időzítő

Motívumprogram felismerés

Küldés webre

Mosolyfelismerés

Sony Exmor RSTM for mobile szenzor

Superior Auto

Sweep Panorama

Fotózás érintésre

Fókuszálás érintésre

Fehéregyensúly

Zene

3D surround hangzás

Albumborító

Bluetooth™ sztereo (A2DP)

Clear Audio+

Clear Bass

Clear Phase™

Clear Stereo

Dynamic normalizer

Zenei fájlok (MP3/AAC)

PlayNow™ szolgáltatás *

SensMe™

TrackID™ zenefelismerő alkalmazás *

WALKMAN” alkalmazás

xLoud™ Experience

Internet

Könyvjelzők

Google Chrome™

Google Play™

Google™ keresés*

Google Voice™ keresés*

Google Maps™ for Mobile Street view-val és Latitude™-del

NeoReader™ vonalkód olvasó

Pan & zoom

Kommunikáció

Híváslista

Facebook™ alkalmazás*

Google Talk™ alkalmazás *

Zajszűrés

Polifónikus csengőhangok

Kihangosítás

Twitter™ alkalmazás *

Üzenetkezelés

Beszélgetések

Email

Google Mail™*

Kézírás felismerés

Azonnali üzenetküldés

Multimedia üzenetkezelés (MMS)

Prediktív szövegbevitel

Hangrögzítő

Szöveges üzenetkezelés (SMS)

Hang alapú szövegbevitel

Dizájn

Automatikus elforgatás

Face Unlock

Gesture input

IPX5/8 (vízálló) & IP5X (porálló)

QWERTY billentyűzet a kijelzőn

Bevitel ceruzával és a kiválasztott stylus-szal és tollal (kapacitív stylus vagy fém toll, 1mm-nél vastagabb átmérővel)

Közvetlenül a kijelzőn elhelyezett szenzor

STAMINA mód

Képernyőkép készítés

Throw

Sony X-Reality™ for mobile engine

Érintő képernyő

Háttérkép

Szórakozás

3D játékok

Media böngésző

Mozgásérzékelős játékok

PlayStation® tanúsítás függőben

Rádio (FM rádio RDS-sel)

SensMe™ slideshow

TV launcher

Video streaming

YouTube™*

Rendező

Repülőgépes üzemmód

Ébresztőóra

Számológép

Naptár

Kapcsolatok

Dokumentum olvasók

eCompass™

Jegyzetek

Telepítővarázsló

Stopper

Teendők

Időzítő

Kapcsolódás

3.5 mm audio jack (CTIA)

aGPS*

Bluetooth™ 4.0

DLNA Certified®

Media Transfer Protocol támogatás

Micro USB támogatás

Native USB tethering

Media Go™*

NFC

PC Companion

Play Anywhere

Screen mirroring

Smart Connect

Szinkronizálás Microsoft® Exchange ActiveSync®-kel

Szinkronizálás Facebook™-kal

Szinkronizálás SyncML™-lel

Szinkronizálás Google™-lel

Szinkronizálás számítógéppel

USB High speed 2.0 támogatás

USB mass storage

Xperia Link™

Wi-Fi®

Wi-Fi® Hotspot

Kijelző

6.44 inches

1920x1080 pixel

16,777,216 színű TFT

TRILUMINOS™ display for mobile

Érintő panel üvegborítással + Super Hard Coat ASF

Memória

Belső memória

16 GB (max 11 GB felhasználó által használható)**

Bővíthetőség

microSD™kártya, max 64 GB (SDXC támogatott)

Hálózatok

UMTS HSPA+ 900 (Band VIII), 2100 (Band I) MHz, 850 (Band V), 1900 (Band II), 1700 (Band IV)

GSM GPRS/EDGE 850, 900, 1800, 1900 MHz

Akkumulátor***

Beépített akkumulátor

3000 mAh

Beszélgetési idő GSM

Max. 11 óra

Készenléti idő GSM

<span style="font

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://napiapp.blog.hu/api/trackback/id/tr85377189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.