HTC Windows Phone 8X

Szörnyeteg a Windows mögött

Én mint Android fanatikus őszintén megmondom kíváncsi voltam erre a készülékre, hisz Windows Phone rendszer sok érdekességet tartogathat, még egy ilyen kockának is, mint én. Nem is kellett csalódnom, mert egy nagyon jó készüléket tesztelhettem. A készüléket a HTC magyarországi képviseletétől kaptuk meg egy teszt erejéig.

_DSC0005.JPG

Doboz, tartozékok, külső:

A készülék doboza a már már megszokott újrapapírból készült szappantartóban érkezett. A dobozt körbeöleli a papír, amin a készülék információi és a képe szerepel. A dobozt kinyitva a készülékkel találjuk szemben magunkat. alatta találjuk a kiegészítőket úgy mint fülhallgató a töltő csatlakozó és az adatkábel.

_DSC0016.JPGA készülék nagyon szép, nem olyan szép mint a One de szép. Polikarbonátból van a borítás ami nagyon jól illik a kézbe, és kifejezetten jó fogása van a készüléknek. A készülék méreteit tekintve kellemes, hiszen 4,3 hüvelykes 720p felbontású kijelzője van, a dimenziói pedig 132.4 x 66.2 x 10.1 mm a súlya pedig 130g ami meglepően könnyű.

_DSC0014.JPGKörbejárva a készüléket a kijelző alatt a három kötelező Windows gombot, felette pedig a hangszórót, kicsit balra pedig az előlapi kamerát. A készülék alján találjuk a microUSB csatlakozót, felül a a jack csatlakozót és bekapcsoló gombot. Jobb oldalon felül a hangerő szabályozó gombokat, alattuk pedig a kamera gombot. Hátul a 8 megapixeles kamerát mellette a led vakuval. Középtájon a HTC logót, lejjebb pedig a Beats logó, hisz ők is a fedélzeten vannak, alatta pedig a kis lyukak mögött a hangszórót, ami egész jól szól.

_DSC0037.JPGSzoftver, hardver

A Windwos Phone 8-ról nem szeretnék sokat beszélni, gyors és teszi a dolgát. Mivel a gyártók nem szabhatják testre így a Sense felület nincs jelen, csak egy színséma, ami htc névre hallgat, ez majdnem ugyanolyan piros mint a sima piros. Viszont kapunk pár plusz alkalmazást, például az Androidról ismert időjárás alkalmazást, a zseblámpát. Ezek számomra jó pont volt. A készüléken lefuttattam az Antutut is kötelességből, de nem lehet összehasonlítani, hiszen más a rendszer.

wp_ss_20130620_0001.jpg wp_ss_20130625_0001.jpg

A készülék belsejében Qualcomm MSM8960 Snapdragon chipszet lakozik, melyben kétmagos 1,5 GHz-en pörgő     processzor van, a grafikus megjelenítésért Adreno 225 GPU felel. A programok futására 1 GB RAM áll rendelkezésre, az adatok tárolására 16 GB van. 

_DSC0039.JPGKamera, multimédia

Már szóba került a Beats. Mint tudjuk a két cég már régóta kapcsolatban áll egymással, így a telefon hangjára nem lehet panasz. Az erő a fülhallgató csatlakoztatásával szabadul el, és a szörnyeteg már is a fülünkben van. Én személy szerint sokféle zenét meghallgattam a készüléken, és mind kiváló élmény volt. 

wp_ss_20130621_0001.jpg

A készülék kamerája átlagos képeket lőtt, bár a kijelzőn jól mutattak, de monitoron azért már nem ilyen jó a helyzet. A szoftver sok mindent nem tud, de az alapokra elég. Sötétben a LED egész jó szolgálatot tesz, de csodát azért ne várjunk. Videót 1080p-ben képes rögzíteni, de erre nem volt igazán alkalmam, hogy kipróbáljam. Viszont videókkal nem mindennel boldogult a készülék, de én inkább beértem a zenével.

Összegzés

A mindennapi használat során a készülék tökéletes volt, soha semmi gondom nem akadt vele. Így az Androidok után, számomra fura volt,hogy nem lehet külön hangerőt állítani, csak globálisan és ez néha meg is viccelt. A készülék tökéletes referencia telefon, bár már nem mai darab, de a készülék tökéletes. Véleményem szerint a HTC jól teszi, hogy több lábon áll és Windowsos készülékeket is gyárt. Bárkinek tudom ajánlani akinek kicsit is tetszik, hisz frissítés biztos lesz rá és nem is kerül 200 ezerbe. A készüléket a HTC Magyarországtól kaptuk, ezúton is köszönjük nekik.

_DSC0021.JPG 

 

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!