Nem csukódnak be a Windows 8.1 alkalmazások

Egy hulla jó megoldás – már akinek működik

Nos, hét ez a nap is elérkezett, hogy ezt roppant elmés viccet sikerült elsütnöm, megígérem, cserébe egy hétig kenyéren és vízen fogok böjtölni, bár úgy sem tartom be. Na de miről is van szó? Lényegében nem újdonság, mert ez eddig is egy lehetőség volt a Windows 8 fejlesztők számára, azonban úgy néz ki, divatba fog jönni. Az angol neve tombstoning, és Allah növessze nagyra a szakállát annak, aki talál rá egy frappáns magyar megnevezést.

Tombstoning.jpgHa tehét az eddig megszokott módon csukjuk be az alkalmazásokat, akkor a rendszer elmenti az állapotukat, és az később elővarázsolható. Ha megnyitjuk a Task managert (Feladatkezelő) és be van kapcsolva a részletek megjelenítése, akkor a menü alatti fülecskék között van egy App history (magyarul talán Alkalmazástörténet). Ha itt megkeressük az alkalmazást, és duplán rákattintunk, ott folytatódik a működése, ahol abbahagytuk. Amennyiben teljesen be akarjuk csukni az alkalmazást, húzzuk a szokott módon a képernyő aljára, és várjuk meg, amíg átfordul. Ha így csukjuk be, és utána indítjuk el az App historyból, már nulláról indul, mert nem lesz elmentve az állapota.

Ugyanakkor, ha jól értelmezem, ennek trükknek nem csak az App historyból kellene működnie, hanem akkor is, ha a Start Screenen (Kezdőképernyő) levő lapkával indítjuk, azonban nekem úgy nem működik az effekt, helyette minden alkalommal teljesen új indulást produkál, és nem az elmentett állapot jön elő. Ha esetleg valakinek mégis így működik, kérem, jelezze hozzászólásában!

Forrás és illusztráció: WPCentral via WinMagazin

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!