The Spoon - magyar siker az App Store-ban

Gyönyörű gasztronómiai magazinok iPad-re

Múlt hét folyamán valami frenetikus sikert ért el a The Spoon magazon jónéhány kiadása, nem csak a magyar, de sok külföldi App Store-ban is a kiemelt kategóriába került a magazin több száma. Ez annak volt köszönhető, hogy az Apple két gasztronómiáért rajongó munkatársa közül az egyik elküldte a másiknak a magazin linkjét, majd hamarosan a készítők azon kapták magukat, hogy kapják a tanácsokat, mit kell még a promóción igazítani ahhoz, hogy kiemeljék a magazint. És lőn, hatalmas nemzetközi sikere lett. A Studer Veronika és Lencsés-Tóth Dávid által megálmodott magazin eljutott a csúcsra.

itunes.jpg

A magazinok nem csak egyszerűen recepteket tartalmaznak, de gyönyörű képekkel illusztráltak ezek a receptek, jó tanáccsal is ellátnak bőven, és vannak aranyos, interaktív képernyők is, ahol az ujj mozgására változik a képernyő képe, például egy kosár alma megtelik vagy kürül éppen. De lássuk, melyik részben milyen recepteket találhatunk, hogy eldönthessük, melyiket vesszük meg a maga 1-2 dolláros áráért.

icon1.png

Az első részben, hogy hűek legyenek az Apple márkához, almás recepteket írtak meg a készítők, elsősorban természetesen édességeket. Ezután levesek következnek, Hearty Soups címmel. Ezután Édesítsd meg az életed címmel egy tájékoztatást adnak arról, milyen lehetőségünk van az étel édesítésére természetes forrásból. Ezután a Bistro rész következik, ahol szendvicsek készítésébe avatják be az olvasót. Egy röpke stilisztikai összefoglalót láthatunk az őszről, majd a Halloween ünnep gasztronómiai vonatkozásáról is olvashaztunk pár szót, mindezeket persze pazar képekkel körítve. Ezután bemutatnak egy sütés nélkül készíthető pitét mogyoróvajjal és csokoládéval. Legvégül az édesburgonyát mutatják be nekünk.

12.jpg 11.jpg


Letöltés:

appstore-icon.png

icon2.pngA második részben a karácsonyi készülődésen van a hangsúly. Ugyan erőteljesen megjelenik a sütemény, mint témakör, azért más recepteket és játékokat is találunk. Kezdjünk egy jó kis majoránna szószos nyúllal, majd pihenésképp húzogassunk képeket zöldségekről oda, ahova csak szeretnénk. Majd egy tál narancsot kandírozhatunk, az ujjunkkal átrajzolva. Sőt, virtuális fenyőt is díszíthetünk. Ezután megtanuhatunk csicseriborsó pogácsákat készíteni, vagy éppen chili paprikát sütni sörtésztában, de süteményekből készíthetünk díszeket is, például mályvacukor hóembereket. És persze ne feledkezzünk meg a különböző lisztek bemutatásáról sem.

21.jpg 22.jpg


Letöltés:

appstore-icon.png

icon3.pngA harmadik részben kezdődik számomra az igazi izgalom, hiszen keleti ételekkel és szokásokkal ismerkedhetünk meg, és a keleti tavaszt idézi meg a magazin. Interaktív nyitólapján egy szép kínai zenét hallgathatunk meg. Ettől a résztől már a tablet megdöntésével tudunk váltani dizájn és recept között. Megismerkedhetünk a manapság annyira divatok paleo diétával is, és rögtön recepteket is találunk a diétához. Ezután zöld színű ételek következnek, melyek rendkívül egészségesek, majd képeket színezhetünk az ujjunkkal. Ezek után könnyed, nyári koktélokkal ismerkedhetünk, majd vacsorát is kapunk, persze csak virtuálisan. A vacsora után egy kis sajttorta jön, különböző formákban, és ha elteltünk, máris jöhet a következő rész :-)

31.jpg 32.jpg


Letöltés:

appstore-icon.png

icon4.pngA negyedik rész a nyári ételek világába repít minket, előtérbe kerülnek a hamburgerek és grillezett húsok, de természetesen a nyári édességek sem maradhatnak ki a kínálatból. Megtanulunk eltenni citromot, mindenféle idényjellegű, zöldséges és gyümölcsös ételt készítünk, és természetesen nem csak ételeket, hanem a legjobb gyümölcsös italokat is megtanuljuk elkészíteni. Természetesen, ha tehetném, mindent elírnék, amit ez a rész tartogat, de javaslom, inkább vegyétek meg, és olvassátok el minden oldalát.

41.jpg 42.jpg


Letöltés:

appstore-icon.png

iconlove.pngA Love különkiadás Valentin napra készülhetett, elsődlegesen rózsaszín és édes ételeket tartogat, bár két külön csoportba bontja az ételeket és italokat: From her to him és From him to her, attól függően, kinek javasolja, hogy elkészítse. Ennek megfelelően a férfiak számára a menü egy málnás Martini, citromos rákos spagettivel, málnás Pannacottával, és sok-sok Eton krémmal, szintén málnával. A hölgyek számára a menü ánizsos-narancsos Whiskey koktél, marhaszték baconnal és zsályás vajjal. Ezután jöhet természetesen a csokis-nutellás puding, és a málnatorta.

love1.jpg love2.jpg


Letöltés:

appstore-icon.png

iconusa.pngAz amerikai kiadás nemrég készült el, a Függetlenség Napjának tiszteletére, és hogy az App Store ötödik születésnapját is ünnepelhessük, ezúttal ingyen tölthető le pár napig. Az első témakör a piknik köré épült, a menü bazsalikomos limonádé, ráktorta, citromos angyalkenyér, málnás sütiszendvics, és vegetáriánus skót tojás. Kicsit tüzijátékozhatunk is, majjd rendezhetünk egy partit a barátainkkal. Itt olyan ételekkel ismerkedhetünk meg, mint fehérbab saláta, sertéshúsos zsemle, csicseriborsós, kukoricás salsa, krémsajtos, cseresznyés süti, és rétegelt habcsók torta. Tessék gyorsan tölteni, amíg ingyenes!

usa1.jpg usa2.jpg


Letöltés:

appstore-icon.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!