A Microsoft végre kiadta a Bing Alkalmazásokat Windows Phone 8-ra is

Amikor a Microsoft tavaly októberben kijött a Windows 8-cal, a rendszerrel automatikusan kaptuk a Bing alkalmazásokat, úgy is mint a (Bing) Híreket, Időjárást, Sportot és Pénzügyeket. Ezek az alkalmazások (nem feltétlenül Magyarországon) sokak kedvencei lettek, és logikusnak tűnt, hogy ezeket a Windows Phone 8-ra is meg kellene jelentetnie. Csakhogy a Microsoftot nem egészen úgy ismerjük, mint olyan cég, amely mindig logikusan cselekszik és feltétlenül odafigyel a felhasználók igényeire.

Bing-apps-WP8-lumia.jpgVégül ebben az esetben, még ha majdnem egy év késéssel is, de reagált azok igényére, akik azt szerették volna, ha ezek a kiváló alkalmazások végre Windows Phone-ra is elérhetőek lennének úgy, ahogyan az Apple már a kezdetektől integrálta rendszerébe a saját időjárás és részvényfigyelő alkalmazását. Az alkalmazások ugyanolyan kiválóak, mint Windows 8-as megfelelőik, ugyanúgy ingyenesek, ezért nagy eséllyel komoly konkurenciát fognak jelenteni az eddigi legnépszerűbb független alkalmazásoknak.

Bing-News-WP8.jpgAz egyetlen igazi nagy hiányosság, hogy a Kezdőképernyőre nem állítható be a Bing Weather mint eseményforrás, pedig van egy olyan gyanúm, hogy az igen népszerű funkció lenne. Nem szokás saját magammal példálózni, de én biztosan használnám, ha lenne Windows 8-as telefonom. Furcsa hiányosság ez attól a cégtől, amely nem csak az alkalmazást, de a rendszert is fejlesztette.

Bing-Sports-WP8.jpgTermészetesen az a kérdés is felmerülhet, hogy miért nem jelent meg Windows Phone 7.8-ra, de akkor megint csak oda lyukadunk ki, hogy a logikát nem mindig érdemes keresni a Microsoft lépéseiben.Egyelőre (?) hátrányuk az is, hogy a windows-os verziók nem minden funkcióját vették át, például nem tudjuk megosztani a Bing segítségével megtalált híreket.

Bing-Finance.jpgUgyanakkor, akárcsak a tavaly megjelent verziókban, szinte minden kitűzhető a kezdőképernyőre: kedvenc sportjaink és csapataink, városunk időjárása, hírkategóriák és -források, cégek, amelyek helyzetét figyelni szeretnénk, és így tovább.

Bing-Weather-WP8.jpgA képernyőképeken érdemes figyelni arra, és egyben én követendő példának is tekintem, hogy a Microsoft fejlesztői milyen következetesen alkalmazzák a Metro Modern UI felület formanyelvét. Az alkalmazások az alábbi képekre kattintva letölthetők, vagy akinek úgy könnyebb, azoknak mindegyik alatt ott van a hozzá tartozó a QR-kód is!

bingnews.png bingsports.png bingfinance.png bingweather.png
bingnewsqr.png bingsportsqr.png Bing-finance.png bingweatherqr.png

Forrás és illusztrációk: Windows Phone Blog via Mobiletechworld via WinMagazin
A QR-kódokat a WMPowerusertől kölcsönöztük

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!