Plants vs. Zombies™ 2

Huge wave of zombies...again!

mzl.gmqfleqh.175x175-75.jpg2009 májusában a PopCap előrukkolt miden idők leginnovatívabb tower defense játékával, ami egycsapásra sikeres lett minden platformon, még a későbbi megjelenés ellenére okostelefonokon is. Egyszerűség, szép látvány, és egy kis humor fogadta a játékosokat. A siker után nyilvánvalóvá vált, hogy érkeznie kell a folytatásnak, és most itt is van a második rész. Ingyen.

Bizony-bizony, az AppStore-ban turkálók igencsak meglepődhettek, amikor egy régi kedvenc számozott folytatása a Free kategóriából kacsintott vissza rájuk. A marketingszellem azt sugallja, hogy ez minőségromlást vonzhat maga után, de szerencsére nem így van.

Sok újítás történt, és ami eddig jó volt, az most is az maradt. A látvány nem változott, a hangok továbbra is kiválóak, Crazy Dave-nek köszönhetően pedig a humorfaktor sem hagyott alább. 
Bekerültek a játékba új játékmódok is a régi zombi-bowling mellé, mint például a teve-memóriakártyázás, de nem ezek dobják fel igazán a játékot, nem ezek adják a meglepő újdonságot.


1242040_577048885686656_1307689828_n.jpg
A legfontosabb újítások a játékbeli pénz funkciójának átalakításával bekerült elemek. Pénzért vehetünk (vagy bizonyos zombik leölésével szerezhetünk) kis zöld leveleket, aminek segítségével pár másodpercig különleges erőt adhatunk növényeiknek. Például napraforgóink hirtelen sok napot termelnek, vagy borsóköpőnk olyan sokat tüzel, hogy kiírtja seperc alatt az egész sort, és hasonlók.


1278439_577048889019989_1612324378_n.jpg
A másik számomra leginkább meglepő újítás a powerup-ok megjelenése. Rövid ideig "saját kezünkkel" bánhatunk el agyevő ellenségeinkkel. Ezek a módszerek még jobban kihasználják a ujjgesztusokat: csippentő mozdulattal levághatjuk a fejüket, eldobálhatjuk őket, vagy megrázhatjuk őket árammal.
Gyűjthetünk továbbá minden pályán csillagokat különböző feladatok teljesítésével, amik később újabb pályák megnyitásához lesznek szükségesek.


967559_577048892353322_1103100642_n.jpg
De sajnos semmi sem fenékig tejfel. Meglepetésként értek a fizetős tartalmak egy ingyenes játékban, nincs túl sok új növény és pár miniboss-tól eltekintve sok új zombival sem gazdagodtunk. Az akkufogyasztás sajnos továbbra is elég jelentős. Kicsit növekedett a nehézségi szint, ami nekem nagyon tetszett, viszont akik most akarják kezdeni a zombiölést azok nem sok segítséget kapnak a játék elején.


Szerintem nyilvánvaló, hogy a kiadó csak egy promóciónak, vagy figyelemfelkeltésnek szánta az ingyenes második részt a készülő garden warfare-hez, és nagyon jól sikerült. Akik imádták az első játékot, azok ezt is imádni fogják, hiszen borzasztóan addiktív, garantáltan sok-sok órát fogunk vele elszöszmötölni.

Letöltés iOS-re:
appstore-icon.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!