Google Play Music

playlogo.pngPár napja elérhető kis hazánkban is a Google zene szolgáltatása, ami sokban hasonlít a Grooveshark vagy a Deezer szolgáltatásaihoz, de azért egy kicsit más. Amikor kicsit több, mint egy éve bejelentették, akkor nagyon sajnáltam, hogy nálunk nem használható, hiszen az összes zenémet tudnám a felhőben tárolni, nem kellene súlyos GB-okat áldozni a laptop winyójából.

Ezzel el is érkeztünk a szolgáltatás alapjaihoz. Kétféle csomagban vehetjük igénybe a szolgáltatást, az ingyenesben feltölthetünk 20 ezer zeneszámot egy feltöltő program segítségével, ami kompatibilis iTunessal és Windows media playerrel is, és szépen háttérben töltögeti fel a zenéinket. 

playmusic.png

Az teljes hozzáférés fizetős, bár nem kerül sokba véleményem szerint, és ezzel már bármilyen zenét meghallgathatunk és a gyűjteményünkbe tehetünk, továbbá saját csatornát is indíthatunk. A szolgáltatás másik jelentős része, hogy zenéket vehetünk, csak úgy, mint az iTunes store-ban. A teljes hozzáférés, most akcióban egy hónapig ingyenes, de ha nem mondjuk le akkor az egy hónap letelte után levonja a számlánkról azt a kb 1600 forintot.

2013-10-01_12-22-46.png 2013-10-02_16-50-31.png

 

A legjobb része az egésznek, hogy bárhol használhatjuk ahol van internet. Így sehol sem kell a kedvenc zenéink nélkül lennünk. Viszont ha tudjuk, hogy nem lesz internetünk egy ideig, akkor a készülékünkre le is tölthetjük a zeneszámainkat így azokat bármikor hallgathatjuk, persze ehhez kell egy app is.

2013-10-01_12-22-37.png 2013-10-02_16-56-10.png

Az alkalmazás szerintem nagyszerű, bár a narancsos színek nem a kedvenceim, viszont minden funkciót elérhetünk amit a netes felületen is. Ha szól a zene akkor az értesítési sávon is tudunk zenét váltani. Viszont az online zenével vigyázzunk, mivel elég sok adatot tud fogyasztani, nekem alig 20 perc zenehallgatás volt 50 MB adatforgalom. 

A szolgáltatást elérhetjük az Google Music oldalon, vagy letölthetjük a Play áruházból.

Letöltés Androidra:
playstore-icon.png

 

A teszt nem jöhetett volna létre az Evolveo XtraPhone 5,3 QC nélkül.

 

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!