LG Optimus G

Ez az első készülék, amit az LG Magyarországtól kaptunk meg tesztelésre, és ezt ezúton is nagyon köszönjük nekik. Maga a készülék rövid úton jutott hozzánk, hisz csupán 20 percet kellett utazni érte, és máris a kezünkben volt ez a gyönyörűség. 

_DSC0001.JPG

Doboz, külső, tartozékok:

A doboz egy fehér, áttört mintás tégla, amit csupán egy ezüst "G" díszít. Felnyitva elénk tárul a készülék, alatta pedig szép rendben, külön fakkokban a tartozékok lapulnak, mint a fülhallgató, töltő, adatkábel, és a SIM ajtónyitó. A fülhallgató az agybadugós fajta, és jár hozzá plusz két fülpárna. 

_DSC0006.JPG

A telefonunk igazi szépség, formája egy lekerekített sarkú négyzet. A kijelző 4,7 hüvelykes, 720p felbontású IPS panel, oldalról sem kapunk torz képet. Felül található a Jack csatlakozó, jobb oldalon a ki és bekapcsoló/ képernyőfeloldó gomb, alul a töltő és adatkábel csatlakozó, bal oldalt pedig a hangerő szabályozó gomb és a micro SIM-et rejtő ajtó. Hátul a 13MP-es kamera LED vakuval, hangszóró és egy különlegesen szép, irizáló hátlap kapott helyet.

Szoftver, hardver:

A készüléket nem most adták ki, de így sem marad le a konkurensekkel szemben, hiszen négymagos Snapdragon S4 processzor van benne aminek magjai 1,5 GHz-e pörögnek. A felhasználónak 32 GB tárolóhelyet pakoltak be amiből 25 GB érhető el. Továbbá 2 GB RAM-ot és Adreno 320 grafikus gyorsítót szereltek a készülékház alá, így egy elég erős cucc lett, és ez látszik is a benchmark eredményekből: Smartbench: 4817/3221, Quadrant: 7598, Antutu: 17963.

2013-09-25 16.37.21.png 2013-09-25 16.37.25.png

A kezelőfelület színes és fiatalos, könnyen kezelhető, sok és látványos animációval, ezért pedig az Optimus UI 3.0 felel, ami rengeteg okos funkcióval bővíti a használhatóságot. A szoftver pedig a kiadás óta sokat fejlődött, hiszen most már Jelly Bean fogad minket. A multitask remekül működik, ennyi RAM mellett nem is csoda. Kezdőképernyőből hetet használhatunk, és ezek sorrendjét tetszőlegesen használhatjuk. A státuszmenün pedig gyors ikonok hada sorakozik. 

_DSC0009.JPG

Van úgynevezett egykezes használat, ami a kisebb kezű felhasználóknak jól jöhet, ezt a funkciót elérhetjük a tárcsázónál és akár a rendes billentyűzeten elérhető és az egészet egy oldalra csoportosítja, hogy kényelmesen elérhető legyen.  Van alkalmazás kezelőnk, Bakcup, ami az amit a neve takar, Diktafon, fájlkezelő, feladatkezelő, az időjárás nagyon szép lett. Van jegyzettömbünk, és ennél kicsit komolyabb a jegyzetfüzet, aminél tartalmakat is, továbbá van Polaris Office, és QuickMemo is, ami az LG specialitása. 

Multimédia:

A kamera 13 megapixeles, és van LED vaku és autofocus is, továbbá a szoftver is okos, a kedvenc funkcióink közül négyet ki is pakolhatunk a keresőhöz, hogy ne kelljen állandóan a menüben turkálni. További érdekesség, hogy a hangerő gombbal is képesek vagyunk fotózni, ha már dedikált gomb nincs erre. Az elkészült képek jók, és nem lehet szavunk semmire, talán egy kicsit sok a zajszűrés, de ezzel még együtt lehet élni. 

Videózás tekintetében is nagyon jó a készülék, gond nélkül vesz fel 1080p videókat, és hang is okés. Videózás közben pedig, fotózni is tudunk. A zenei rész, nagyon szépre sikerült és kiszolgálnak minket. A hangzásért a DolbyMobile felel. 

Adatkommunikáció, üzemidő, összegzés:

Mindenféle van itt bőven, hisz van LTE, Buetooth 4.0, MHL képes microUSB, Wi-FI a/b/g/n, DLNA, NFC , GPS és GLONASS is. Természetesn tudunk wi-Fi hotspotot is csinálni a készülékből. Örvendetes módon van FM rádió is.

_DSC0016.JPG

Az akkumulátor az unibody felépítés miatt nem eltávolítható, így marad a 2100 mAh-s darab, amivel olyan másfél napot bír ki a készülék. Ezt ECO móddal valószínűleg tovább lehet húzni. A készülék nagyon szép, és erős. Viszont sajnos az LG-re nem jellemző módon elég magas az ár, így olyan 140 ezer körül juthatunk hozzá. Véleményem szerint egy nagyon jó készüléket hozott össze a gyártó kár, hogy ennyi késéssel ért az országunkba.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!