Samsung Galaxy S4 Active

Aktív élethez

Nem gondoltam volna, hogy az S4 után kipróbálhatom az Active verzióját is, ami ugye viz és por álló. Így elfogott a kíváncsiság vajon miért is kerül annyiba, mint az S4 annak ellenére, hogy csak apró részletekben tér el az eredeti darabtól. Viszont csak demo dobozban érkezett, így sajnos ismét nem tudom megcsodálni, az újrahasznosított dobozt. A készüléket ezúttal is a Samsung Magyarországnak köszönhetjük.

_DSC0295.JPG

Külső, tartozékok: 

A készülék szerintem szebb, mint az alapmodell. Szemből a kijelző fogad minket, ami 1080p felbontású de sajnos nem ugyanaz, mint az  S4 esetében, azonban itt csak Gorilla Glass 2 véd az alapmodell hármasával szemben. Alatta három gomb, igen gomb, jó érzés volt végre gombokat nyomni a kapacitívak helyett. a felületük szénszálra emlékeztet és élvezet hozzájuk érni, a nyomáspontjuk is pont jó. A kijelző fölött van az elülső kamera és a szenzorok sokasága, továbbá az állapotjelző led. Körben egy fényes sáv van a készüléken, ami valószínűleg nem fém, ezt a sávot csak a bekapcsoló gomb bal oldalról, és a hangerő szabályozó gombok a bal oldalon. Ezeknek is karbon szerű mintázatuk van. 

_DSC0311_01.JPG

Felül a jack csatlakóz, alul pedig egy kis ajtó mögött rejtőzik a microUSB csatlakozó mögött. A hátlap is megkapta ezt a szép mintát. és hátulról még masszívabbnak tűnik a készülék. Ha levesszük a hátlapot akkor feltárul előttünk a belső és a hátlapon a szigetelő sáv, hisz egy IP67-es készülékről van szó.  A felső részen van a 8 megapixeles kamera vakuval. Igen itt látszik, hogy mit nem kapott meg a tesótól.

_DSC0305_01.JPG

A tartozékok listája nem túl hosszú, hisz csak a szokásos töltő, adatkábel, fülhallgató szentháromságot kapjuk, igaz memória kártyát én nem hiányoltam, hisz a beépített 16 GB nekem bőségesen elég, és mivel a készülékbe jár 50 GB dropbox tárhely így szerintem nem feltétlen kell memória kártya bele.

Szoftver, hardver:

A készülék hardverileg igencsak combos, és ez érződik is. A motorház alatt Qualcomm APQ8064T Snapdragon 600 processzor van négy maggal, amik 1.9 GHz-en pörögnek. A grafikus számításokért Adreno 320 felel, és 2GB ram áll a programok rendelkezésére. A felhasználónak 16 GB van, amit lehet bővíteni. Igaz a 16 GB-ből 11,2 GB-ot tudunk használni, a többit a rendszer használja. Futtattunk teszteket is: Smartbench: 6909/2715, Antutu: 25851, Quadrant: 12328, Geekbench: Single-core: 698, Multi-core:2147.

_DSC0310_01.JPG

A készüléken Android 4.2.2 van a Samsung kezelőfelületével, a TouchWiz UI-vel. Mostanra ez a felület is kiforrta magát, és igazán használhatóvá vált. Kapunk egy halom Samsung programot is ezek ugyanazok, mint az S4 esetében, így annyira nem szeretnék kitérni rájuk. 

Multimédia:

A készülék kamerája 8 megapixeles, ami véleményem szerint elég mindenre, igaz én tényleg csak akkor szoktam telefonnal fotózni. A képeket nézve azonban nem kell csalózni, elég jó eredményekkel dolgozik a kamera. Továbbá a kamera szoftver elég jó, minden tudunk állítani, amit kell. 

Zeneileg a készülék nem vall szégyent. Fülessel nagyon szépen szól, hangszóróról ugyan nem tanácsolom senkinek a zenehallgatást. Viszont fájó pont, hogy itt is elmaradt az FM-rádió. A készülék videós képességie is rendben vannak, a 1080p sem okoz gondot neki.

Adatkommunikáció, üzemidő, összegzés:

Ilyen szempontból nem kell szégyenkeznie a készüléknek, hisz minden van itt amit ma egy csúcs készüléktől elvárhatunk. Van LTE, NFC, Wi-FI b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, DLNA, természetesen hotspot is tud lenni a készülék, van MHL a micro usb porton OTG-vel együtt. Bluetooth 4.0 LE pedig alacsony fogyasztás mellett tud csatlakozni bármilyen kiegészítőhöz. Továbbá van A-GPS és GLONASS is, és elég gyorsan megtalálja hol is vagyunk. 

_DSC0302.JPG

Üzemidőre nem lehet panasz, hozza az átlagos 1-1,5 napot, amit elnézünk neki, hisz egy igazi energia faló az 5 hüvelykes 1080p kijelző. Összegezve szerintem ezt kellett volna kiadni az S4 helyett. Félre értés ne essék, az S4 is jó, csak ez valahogy számomra jobban hozta a prémium érzést, ha megkapta volna a teljes felszereltséget, amivel az S4 rendelkezik akkor az év egyik legjobb telefonja lenne. Árát tekintve körülbelül ugyanannyiba kerül mint az S4 így én lemondanék a több megapixelről és inkább ezt választanám, hisz a viz és porállóság jól tud jönni bármikor.

 

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!