Samsung Galaxy Grand Duos

A Samsung Magyarország jóvoltából tesztelhettük a Grand Duos készüléket. A nevéből következik, hogy itt egy két kártyás modellről van szó, amiből kevés fogy itthon, azért mert nem nagyon kerülnek be a szolgáltatók kínálatába.

_DSC0318.JPG

Doboz, külső, tartozékok:

A készülék a szokásos fehér dobozban érkezett, amin a készülék képe, és némi adat volt csak. Felnyitva a készülék, majd alatta pedig a nem túl sok tartozék volt. Pontosan nem tudom, hogy a boltokban is ilyen puritánan van a készülék a tartozékokon, remélem nem. A készülék mellé jár egy fülhallgató ami agybadugós, és járnak hozzá párnák is, hogy mindenkinek megfelelő legyen. Aztán a szokásos töltő csatlakozó és adatkábel van még a dobozban. Nem sok, de épp elég.

_DSC0321.JPG

A készülék kijelzője 5 hüvelykes,480x 800 pixel felbontású panel, ami ekkorában szerintem kicsit kevés, méretei pedig 143.5 x 76.9 x 9.6 mm. A készülék illesztései jók sehol nem ropog. A kijelző alatt a szokásos gombok, a Samsungtól megszokott középső valós gombbal. A kijelző felett pedig az elülső kamera, a szenzorok és az állapotjelző led kapott helyet. 

_DSC0327.JPG

Oldalt balról a bekapcsoló gomb, jobbról a hangerő szabályozó gomb páros található, felül a jack csatlakozó, alul pedig a microUSB van. Hátul a 8 megapixeles autofocusos kamera van led villanóval. A hátlap alatt találjuk a meglepetést. Elsőre én a második számú SIM helyére tettem be a kártyámat, mivel úgy gondoltam, hogy így egyszerűbb de itt nem mindegy melyik melyik. Az micro SIM átalakítóval való szenvedés után, komolyan mondom, vagy öt percig tartott mire sikerült rendesen a helyére rakni, máris bekapcsoltam és fel is csendült a az ismerős hang.

Hardver, szoftver:

A készülék hardvere nem túl acélos, láttunk már jobbat is ebben a kategóriában, de azért nem rossz. Kétmagos magonként 1,2 GHz-es processzora van Cortex-A9 magokkal. A grafikus megjelenítésért a Broadcom VideoCore IV felel. A felhasználónak 8 GB tárhely áll rendelkezésére, de ezt bővíthetjük microSD kártyával, RAM-ból 1 GB-ot kapunk, ami még mindig elég. A benchmarkokon jól látszik, hogy nem egy csúcs gép,  Geekbench 3: single-core:338, multi-core: 631, Smartbench: 2156/2733, Antutu: 11134, Quadrant: 2842. 

2013-10-17 10.05.26.png 2013-10-17 10.05.44.png

 A készüléken Android 4.1.2 volt a kiadáskor januárban, de azóta már 4.2.2 van, és ez jót is tesz neki. A gyári felület helyett természetesen a Samsung saját TouchWiz UI-ja, ami semmiben sem különbözik az S3 és S3 Mini párosnál megszokottól. Használata egyszerű és kellemes, mindent gyorsan megtalálunk, engem kicsit a természet hangok idegesítenek, illetve a sok víz hangtól kicsit sűrűbben ki kell mennem...

Multimédia:

A készülék nagy kijelzője sajnos nem teszi egy multimédia bajnokká, de azért tartogat meglepetéseket. A 8 megapixeles kamera kellemes eredménnyel dolgozik. Sok variálási lehetőségünk van, az ISO-tól egészen a fehéregyensúlyig állítgathatunk, továbbá az S3-ból ismert effektusokat is használhatjuk. Videózás terén sem rossz hozza a 30 FPS-es FullHD videót. 

2013-10-17 10.05.44.png 2013-10-17 10.05.42.png

 Zenei téren is tartogat meglepetéseket, a lejátszó tud mindent, ami kell vannak borítók. A zenesarok többféle módon rendszerezi a zenéinket, az eq sem rossz. A fülhallgató minőségére nem lehet panasz, és még a BKV-n is kellemesen hallgatható bármi. Jó pont, hogy van FM-rádió ami RDS-es természetesen.

Adatkommunikáció, üzemidő, összegzés:

A készülék mivel két kártyás így itt is meglep minket, bár mivel csak stand by módban kezeli egyszerre a kész kártyát, így ha telefonálunk a másik SIM-et lekapcsolja. Van négysávos GSM és háromsávos 3G modul, ami maximálisan 21 Mbit letöltési sebességet enged. WiFi-ből dual band a/b/g/n szabványos, DLNA és hotspot-képes változatot kapunk, a Bluetooth 4.0 verzió. Talán az NFC és LTE hiányzik, de mivel ez még egy korábbi készülék így ez sem hiba.

_DSC0330.JPG

A készülék nálam egy töltéssel 2 napig bírta, ami teljesen elfogadható. Véleményem szerint egy egész jó kis készülék a maga nemében, és igazán ritkaság. Egy egész vállalható kütyü, ám a 70 ezres árcédula még egy kicsit sok érte, de ha ilyenre van szüksége valakinek jó vétel lehet.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!