Spotify

A tökéletes zene bárhol

mzl.hgjrwzhf.175x175-75.jpgAz online zeneszolgáltatások igencsak divatosak manapság, de azok amelyek ingyenesek többnyire nem is tökéletesek. A Spotify nem túl régóta elérhető hazánkban és körülbelül annyi ideje használom itthon és az irodában is. Az egész közösség alapú és már rögtön kell a Facebook accunk hozzá, hogy a barátainkat is tudjuk követni. Így láthatjuk, hogy mikor mit hallgatnak, mi tetszik nekik. De természetesen nem csak őket követhetjük hanem bárkit, kezdve az előadóktól, akár a nagyiig, ahogy hirdetik a reklámokban. Igen sajnos van reklám, amit pár számonként kapunk meg. Jelenleg itthon csak egy gyorsétteremlánc reklámja illetve a Spotify saját reklámjai, amik hirdetik, hogy fizessünk elő a prémiumra, ahol jobb a hangminőség és megszabadulunk a reklámoktól is. Erre van egy hónapos próba lehetőségünk is, ami ingyenes és bármikor lemondható. 

Asztali gépen kifejezetten sokoldalú az alkalmazás, mindent tud amire szükségünk lehet. Válogathatunk stílusok szerint, vagy valakik által összerakott lejátszási listákat is hallgathatunk, de akár saját "rádiót" is csinálhatunk, egy egy zene, előadó, vagy akár lejátszási lista alapján. 

2014-02-10 17.02.02.png 2014-02-10 20.18.21.png

A mobil alkalmazás minden tulajdonságot meg kapott, és ha előfizetünk a prémium szolgáltatásra akkor le is tölthetünk zenéket a készülékeinkre, hogy akkor is hallgathassuk ha épp nincs internetünk. Mobilon is megtalálható a Browse, ahol értelem szerűen böngészhetünk a zenék között, itt kategóriákra lebontva találjuk őket, itt találjuk a toplistákat, és minden egyéb épp menő zene stílus legjobb lejátszási listáit. 

Ezután van Discover, ami az eddig általunk meghallgatott zenék alapján ajánl újabb előadókat, hogy ha egyik tetszett lehet, hogy a másik is fog. Továbbá megtaláljuk a rádiót is ami a már fennt említett módon működik. Természetesen a saját lejátszási listáinkat is megtaláljuk, így ha már egyszer összeválogattuk a kedvenc zenéinket akkor itt is hallgathatjuk őket. 

2014-02-10 17.01.41.png 2014-02-10 17.01.50.png

Mint említettem közösségi alapú az egész, így van inbox, ahol üzeneteket válthatunk barátainkkal és Friends ahol láthatjuk azon ismerőseinket akik használják valamilyen formában a szolgáltatást. A beállítások között megtaláljuk a Private Session-t is, ha bekapcsoljuk akkor senki nem fogja látni, hogy mit hallgatunk, Továbbá Last.fm-el is össze lehet kötni, így még több hozzánk illő zenét tud ajánlani. Lehet továbbá választani, hogy milyen minőségű legyen a stream, én normálon használom és tökéletes így is, és legalább nem használ annyi adatot.

2014-02-10 20.13.50.png 2014-02-10 20.12.54.png

Itt el is érkeztünk, az adathasználathoz, nos a fent említett beállításokkal olyan fél óra zenehallgatás 14 MB adatot igényelt, ami nem túl sok, és tudva, hogy lelassított mobilinternettel is bufferelési szünet nélkül élvezhetjük a zenéket, így bátran merem ajánlani. A prémium szolgáltatás 9,99 dollár, ami nem túl sok, de őszintén engem nem zavarnak a reklámok, igaz ha naponta 20-szor hallja ugyanazt a hamburgert az ember akkor meg is kívánja.

 A teszt nem jöhetett volna létre az Evolveo XtraPhone 5,3 QC nélkül.

Letöltés Androidra Letöltés iOS-re
playstore-icon.png appstore-icon.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!