Zombie Run Mania - ki a gyorsabb élőhalott?

icon.pngNemrég újabb taggal bővült a magyar fejlesztésű játékok listája, mégpedig a Zombie Run Mania névre hallgató, lényegében versenyzős játékkal. Sokatoknak már ismerős lehet ez a játék, hiszen aki találkozott már a Snail Derby játékkal, annak feltűnhetett a jelentős mértékű hasonlóság, aminek az oka, hogy egyrészt ugyan az a csapat készítette, a másik, pedig hogy szinte teljesen megegyezik a két játék, csak apróbb különbségek vannak, mint például, hogy az egyikben versenycsigák versenyeznek, addig a Zombie Run Mania-ban éhes zombik próbálják meg lehagyni egymást.

A játék elindulásakor már a töltő csík megragadta a tekintetemet, mert a látvány, amikor egy zombi szépen lassan végigmászik, miközben véres csíkot húz maga után, az nem túl hétköznapi. Persze, most mindenki mondhatja, hogy "áá, nem is nagy szám", de szerintem az ötlet remek, a kivitelezés meg még annál is jobb :). A játék elindulásakor elkezdhetjük testreszabni a zombinkat, választhatunk különböző kinézetek közül, kiegészítők közül, mint sisakok, nyilak a fejben, kereszt a háton, választhatunk fegyvert, illetve a Boost kategóriában vehetjük meg a következő szintek feloldását szolgáló tárgyakat, amik egyben növelik is a sebességet. A többi látványelem pedig csak saját magunk szórakoztatására jó, gyorsabbak nem leszünk tőlük.

1.jpeg

A testreszabás után el is kezdhetjük a versenyzést, ahol az első pályán egy tutorial-t kapunk, ahol magyarázatot kapunk a képességek használatára, hiszen ezek nélkül egyrészt nehéz lenne, másrészt pedig unalmas. Ahogy haladunk a pályákon, úgy egyre több képesség fog a rendelkezésünkre állni, de a játék közben összegyűjtött "valutával" vehetünk is elhasználható képességeket. Megmondom őszintén, én amikor elkezdtem, úgy terveztem, hogy nem fogom azokat használni, de egy idő után szinte lehetetlen lesz nélkülük, de még azokkal se lesz egyszerű, tehát nem csak egy egyszerű versenyzős játékról van itt szó, hanem egyben egy stratégiairól is, hiszen nagyon észnél kell lenni amikor a különböző képességeket használjuk.

2.jpeg

Nem tudom, hogy kinek mennyire tűnt fel, amikor az előző bekezdésben a valuta szót idézőjelbe tettem, de ennek nagyon jó oka volt. A játék során gyűjteni kell a szemgolyókat és az agyakat, amiket a végén megeszik a célvonalnál a zombink. Az agyak, amiből minden pályán 3 van, más játékokhoz viszonyítva a csillagokat jelenti, vagyis hogy hogyan teljesítetted az adott pályát. A szemgolyók, amiket felszedünk, illetve az agyak után kapott bónusz szemgolyók számítanak itt a fizetőeszköznek, ezzel lehet a kinézetek közül vásárolni, illetve ezzel lehet a képességeket is megvenni.

3.jpeg 4.jpeg

Röviden és tömören, azt kell hogy mondjam, hogy ez egy fantasztikus játék. Nincs az az érzésem, hogy nem kapok levegőt a sok reklámtól (nem is nagyon van benne), valamint a játék zenéje is illik a témához, hiszen mi más illene a zombikhoz, ha nem a rock? A pályák is nagyon jól el lettek találva, nincs bennem az az érzés, hogy oké, de mit keresnek itt a zombik? Vagy miért egy virágos réten futkároznak? Ezekről szó sincs, tényleg minden a helyén van, jó néhány órán át el lehet vele szórakozni, miközben az ára egyáltalán nem elviselhetetlen (1 dollár, forintba átszámolva 230 Ft), ráadásul iOS-en és Android-on is elérhető. Én csak ajánlani tudom ezt a remek kis játékot.


Letöltés iOS-re:

appstore.png

Letöltés Android-ra:

googleplay.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!