A HTC lenyűgöző VR headset-je

A HTC bemutatja a Vive Pre-t, a VR második generációs fejlesztői kiadását előlapi kamerával és Room-scale technológiával

A HTC bejelentette a Vive VR-rel kapcsolatos újdonságait, amik fontos lépést jelentenek a virtuális valóság elterjedésében. A Vive Pre segítségével a HTC teljes körű, magával ragadó élményt biztosíthat, ami hatással lehet a kommunikáció, a szórakozás, a tanulás és az edzés jelenlegi módjára. Az ergonómia, a kényelem és a teljesítmény jegyében minden alkatrészt újraterveztek, így a Vive Pre egy határok nélküli világot hoz el a felhasználóknak.

htc_vive_product_1.jpg

“10 hónappal ezelőtt a Vive bejelentésekor az volt a célunk, hogy alapjaiban változtassuk meg azt, ahogy az emberek egymással kommunikálnak.” – mondta el Cher Wang, a HTC elnöke és vezérigazgatója. “A Vive rendkívül figyelemre méltó fogadtatásban részesült a sajtó, az iparági szakértők, a felhasználók és a partnerek részéről. A virtuális valóság sokáig nem volt több egy ígéretnél, most azonban új korszak előtt állunk. A Vive egy olyan világot hoz el, ahol az egyetlen határt az emberi képzelet jelenti.”

Az új Vive Headset

A Vive Headsetet úgy tervezték át, hogy kényelmesebb legyen viselni, miközben nagyobb élményt biztosít a virtuális kalandok során. Az új forma és a rögzítőpánt biztonságosabb viseletet és egyensúlyérzetet ad, míg az élénkebb kijelzők és a kifinomult képmegjelenítés élesebb képet biztosít, ezzel növelve a valósághű megjelenítést. A külső, arccal is érintkező bélés és az orral érintkező rész állítható, így még szemüveg viselése közben is biztosítja a megfelelő kényelmet.

Integrált elülső kamera

Az első kamera segítségével a helyiségben látható tárgyak beépíthetők a virtuális valóság világába. A felhasználó így leülhet, ihat vagy tovább folytathatja a beszélgetést anélkül, hogy le kellene vennie a headsetet. Mindez csak néhány példa a kamera biztosította funkciókra.

Komolyabb irányítás

A Vive kontrollerei is átalakultak, ergonomikus kialakításuk, lágyabb éleik, bordázott gombjaik és fogófelületeik kényelmesebb használatot biztosítanak. A tárgyakkal való interakció egyszerűbb, a haptikus visszajelzések pedig azonnali hatással lesznek a virtuális világgal való interakcióra. A kontrollerek újratölthető lítium polimer akkumulátorral rendelkeznek, és micro-USB-n keresztül tölthetők. Egy feltöltéssel körülbelül 4 órás használat biztosítható.

A fejlesztéseknek köszönhetően a Vive base station csöndesebben működik, és továbbfejlesztett követési technológiával bír.

Teljeskörű megoldás

A HTC Vive az első virtuális valóság eszköz, ami a SteamVR-t támogatja. A Valve által létrehozott Steam VR és a Chaperone rendszer Steamre optimalizált, ami az egyik legnagyobb online platform PC, Linux és Mac játékokra és szoftverekre.

Átformált valóság

A Vive bejelentése óta a HTC és a Valve több ezer fejlesztővel és partnerrel dolgozott együtt annak érdekében, hogy minél több, a virtuális valósághoz fűződő tartalmat biztosítsanak a játék, a szórakozás, az egészség, az autóipar, a kereskedelem és az oktatás területén. A HTC és több mint 15 Vive partnere a CES 2016-on fedi fel alkalmazásait. Az Audi, az egyik vezető autógyártó különleges élménnyel varázsolja el a felhasználókat, akik virtuálisan fedezhetik fel az autómodelleket, beleértve az Audi R8-at, míg a Dassault azt mutatja be, hogy a 3D termékdizájn hogyan fejlődik a virtuális valóságot használva.
A HTC az eseményen egy Vive márkát is bemutat.

A Vive kereskedelmi forgalmazása 2016. áprilisától várható, de a HTC és a Valve jóvoltából az év elejétől a fejlesztők számára 7.000 eszköz lesz elérhető.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!