Magyar diagnózist segítő alkalmazás

A Microsoft Imagine Cup magyaroszági, keddi döntőjén a MEDcases alkalmazás nyert, amely a 21. század legmodernebb technológiájának segítségével forradalmasítja a klinikai diagnosztika oktatását.

img_7936-779x389.jpg

Mivel idén először három kategóriában hirdettek nyertest, az abszolút győztesen kívül még a Játék kategóriában a Sphere csapata, valamint az Innováció kategóriában az Esport Horizon jutott be a technológiai-üzleti verseny regionális döntőjébe, ahonnan a legjobbak a nyári globális döntőben, Seattle-ben mutathatják meg az ötletüket a nagyvilágnak. A nyertesek szakmai és anyagi támogatást szerezhetnek ahhoz, hogy fejlesztésüket elindítsák egy valódi üzleti vállalkozás útján.

A világ egyik legkomolyabb, kifejezetten fiataloknak és egyetemistáknak szóló technológiai versenyét megelőzően olyan több hetes felkészítő programot szervezett a Microsoft Magyarország a jelentkezőknek, amely gyakorlati és nélkülözhetetlen ismeretekkel segíti a jó ötletet megvalósítóit. Az Imagine Cup Academy egyre népszerűbb, mert nemcsak a verseny során, hanem a mindennapi üzleti életben használható tudáshoz juttatja a kreatív fiatalokat.

img_7740.jpg

Az Imagine Cup Academy hatékonyságát jól bizonyítja, hogy a globális döntőiben a magyar csapatok évek óta hagyományosan sikeresen szerepelnek. Többen közülük ígéretes jövő előtt álló vállalkozást indítottak el. Tavaly a Washington Egyetemen megrendezett versenyen a magyar Mistory nyerte meg a TechReady-s Microsoft dolgozók közönségdíját, a „People’s Choice Awards”-ot. Alkalmazásukkal bármelyik városnéző túra kalandjátékká varázsolható, felfűzhető egy valós, vagy fikciós történetre. Fejlesztésükre már azóta felfigyeltek kereskedelmi és turisztikai cégek is. A nemzetközi döntő folyamán a fiatalokat Kádas Péter orvos-közgazdász készítette fel, aki a Traction Tribe vezérigazgatójaként az amerikai kockázati tőkebefektetési technikák szakértője, egyszersmind a hazai startup élet meghatározó alakja. Azt megelőzően a Szegedi TEP csapat a mozgásra ösztönző okostelefonos alkalmazással nyerte el az AppCampus különdíját és nyert több tízezer dolláros befektetést.

További részletek a felkészülésről, a nyertes csapatokról, és képek a döntőről elérhetőek a Microsoft magyar nyelvű NewsCenterén.

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!