A számológépek számológépe

logo.pngA nagy kedvencemről korábban már írtam, most egy ennél sokkal kevésbé csicsás, ámde érdekesebb funkciókkal bíró alkalmazást szeretnék bemutatni. Az orosz fejlesztő kitett magáért, mivel egy kis használat után annyira kézreálló appot sikerült alkotnia, ami egyedülálló a maga nemében, mivel nem a klasszikus megközelítést alkalmazza (nyomogasd a gombokat), hanem felvértezte olyan tulajdonságokkal is, amely az okostelefon nyújtotta előnyöket használja ki.

A Calculator++ ránézésre nem épp az ászok ásza, ennél a korábban már bemutatott RealCalc klasszisokkal jobban néz ki. Azonban nyugodtan lépjünk túl ezen az apróságon, mert a számológépnek vannak sokkal fontosabb funkciói is a kinézetnél.

Bevitel

Minek mindenféle másodlagos és harmadlagos billentyűket nyomogatni, ha egy gomb alternatív funkcióit egyszerű csúsztatással is elérhetjük (ha már egyszer tapitelefonunk van...)?! És valóban, például a 3.000.000 beütése három mozdulat: 3 + 2 x a 0-ról lefelé csúsztatjuk az ujjunkat.

1.jpg

Fölösleges jelek elhagyása

Már korán megtanuljuk a képletek írásakor, hogy a SEMMI=szorzás, azaz xy=24 az ugyanaz, mint x*y=24. Ezt a számológép is tudja, így fölöslegessé válik a szorzásjel használata a különféle képletekben.

Okostelefon funkciók

Az alap képernyő részét képezi jobb oldalon a Másolás, Beillesztés és Előzmények (M) gombok. Az előzmények menthetőek is, illetve az erről a gombról indított felfelé csúsztatás az utolsó művelet visszavonása (Undo), a lefelé csúsztatás pedig az újra (Redo) funkciót hívja elő.

Függvényábrázolás

Ha a képlet beírása után az egyenlőségjelről lefelé csúsztatjuk az ujjunkat (+plot, vagy a menüben a Function plotter pont), előugrik a koordinátarendszer, és benne szépen a függvényünk. Ha szeretnénk, 3D-ben forgó animációval is megtekinthetjük, itt rátapizva kézzel is forgathatjuk, valamint megadhatóak az abcissza és az ordináta szélső értékei is. Képernyőmentést tudunk itt készíteni egy gombnyomással, ami hasznos lehet, ha épp egy prezentációba vagy egyéb anyagba szeretnénk beilleszteni a függvény képét.

2.jpg

Konstansok

A népszerű konstansokon túl lehetőség van saját kedvenceink megadására is, bármilyen gyakran használt számot elmenthetünk a listába.

Lebegő számológép, widget

Az alkalmazáslistában a kék Calculator++ ikon mellett egy zöld színűt is találhatunk (ez a beállításokban engedélyezhető/tiltható), annak a segítségével nem a teljes ablakos, hanem egy lebegő ablakos számológép indul, ami a képernyőn bárhova helyezhető, így egyszerűbben lehet az alkalmazások között váltogatni. A számológép több widgettel is rendelkezik, ha gyakran van szükségünk rá, valamelyik homescreenre kirakva gyorsan használatba vehető.

Található benne egy jó kis help is, amit érdemes elolvasni, hiszen sok hasznos funkció van még a fentieken túl is az appban. Összességében rendkívül széleskörű alkalmazhatóságot biztosít, próbáljátok ki, érdemes!

Letöltés androidra:

playstore-icon.png

qr.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!