BBM

A híres szolgáltatás mindenkinek

mzl.zzolsmja.175x175-75.jpgA régen még RIM néven futó mobilgyártó évekkel ezelőtti szolgáltatása nagyban hozzájárult a sikeréhez. Akkoriban még más volt a mobil piac, és a BlackBerry rendszerű készülékek nagyon sikeresek voltak az Egyesült Államokban, igaz nálunk sosem terjedtek el igazán. A szolgáltatás maga egy instant üzenetküldő csak úgy, mint a WhatsApp vagy a Viber, viszont eddig csak BlackBerry készülékeken volt elérhető, és különlegessége, hogy titkosított, és adataink biztonságban vannak. Most, hogy megjelent Androidra és iOS-re természetesen ki kellett próbálnunk, és a hírek szerint készül a WindowsPhone verzió is.

2013-10-29_17-56-37.png 2013-10-28_19-12-18.png

Az alkalmazás használatához szükségünk van egy PIN-re ezt egy regisztráció segítségével kapjuk meg, amihez egy elsődleges regisztráció is kellett a kiadáskor, de ez most már nem kell, így szinte azonnal használatba is vehetjük. A PIN-re azért van szükségünk, mert csak ezzel tudunk kapcsolatba lépni. Ha megvan egy ismerősünk PIN-je akkor felvehetjük partnernek és ha visszaigazol máris kezdődhet a beszélgetés.

2013-10-28_19-12-37.png 2013-10-28_19-13-29.png

Ez szerintem egy jó dolog, hisz így nem a névjegyzékünkben levő összes emberrel vagyunk kapcsolatban, csak azokkal akikkel szeretnénk, így elkerülhetőek a véletlenül a főnökünknek küldött üzenetek. Viszont ha nem tudjuk egy ismerősünk PIN-jét nyugodtan küldhetünk neki meghívót SMS-ben vagy e-mail-ban is, ennek szövegében szerepelni fog a saját PIN-ünk így egyből hozzáadhat minket a barátunk.

2013-10-28_19-12-25.png 2013-10-28_19-13-50.png

A felület ismerős lehet a legújabb BlackBerry rendszerből, és a használat is működik gesztusokkal. Persze akinek ez nem tetszik használhatja ugyanúgy is mint a készüléke többi alkalmazását. A chat a szokásos módon zajlik, mint a már ismert üzenetküldőknél. Itt is látjuk, hogy mikor van épp fenn a partner, mikor olvasta az üzenetet és mikor ír. A beszélgetésbe meghívhatunk partnereket így akár egy meeting is lehet a készüléken. Küldhetünk egymásnak képet, vagy hangüzenetet is. Nekem nagyon tetszik az alkalmazás, és le is cserélem a WhatsApp-ot erre, hisz számomra kényelmesebb használni, bár jelenleg az ismerőseim közül nem sokan használják. Viszont eleinte, valahogy úgy éreztem mintha hamarabb lemerülne a telefonom mióta feltelepítettem, de a tesztelés közben jött egy frissítés és azóta ez is megoldódott.

A teszt nem jöhetett volna létre az Evolveo XtraPhone 5,3 QC nélkül.

Letöltés iOS-re: Letöltés Androidra:
appstore-icon.png playstore-icon.png

Ha szeretnél több információt, vagy csak beszélgetnél, keresd Facebook oldalunkat!